ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατώτερη των περιστάσεων η Ευρώπη…

Υπεύθυνος για τα ελληνοτουρκικά ο Μητσοτάκης

Στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά στρέφει τα βέλη του το Κίνημα Αλλαγής, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά. Με την επιθετικότητα εκ μέρους της γειτονικής μας χώρας να κλιμακώνεται, στην Χαριλάου Τρικούπη θυμίζουν ότι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που απέρριψε το αίτημά τους –το οποίο έχουν αποσύρει πλέον από το τραπέζι- για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να επαναδιατυπωθεί η στρατηγική της χώρας μας, επιλέγοντας αντίθετα την ‘μυστική διπλωματία’. «Εμείς λέγαμε συνεχώς πως πρέπει να γίνει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ο κ. Μητσοτάκης δεν το έκανε, είναι ο ίδιος υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική της χώρας», δήλωσε χθες ακόμα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

«Ο κ.Μητσοτάκης έχει την ευθύνη από εδώ και μπρος», φέρεται να είπε σε συνεργάτες της και η ίδια η Φώφη Γεννηματά, δίνοντας το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει το κόμμα της στο εξής. «Δεν έχει ανταποκριθεί σε καμία από τις προσκλήσεις που του απευθύναμε με στόχο την συνεννόηση», συνέχισε η ίδια. Όσο για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, «δεν υπάρχει πια για εμάς», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, εξηγώντας την πάγια θέση της ότι αυτό συγκαλείται για την συνδιαμόρφωση μίας εθνικής γραμμής και όχι για την επικύρωση κυβερνητικών αποφάσεων και τη νομιμοποίηση τετελεσμένων. Η Φώφη Γεννηματά εξάλλου, διαμηνύει με κάθε ευκαιρία στους συνεργάτες της ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε τετελεσμένα».

Ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη αποδίδει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ακόμα και για τη ‘γραμμή της ανοχής και του κατευνασμού’, που όπως λέει «ανοίγει τις ορέξεις της Τουρκίας». Δεν είναι τυχαίο ότι στον απόηχο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη και την Παρασκευή, στο Κίνημα Αλλαγής έκαναν λόγο για ‘υποχωρητικότητα’ που ανοίγει την όρεξη της Τουρκίας, βάζοντας στο στόχαστρο και τους ίδιους τους Ευρωπαίους εταίρους μας που δεν δέχθηκαν καν την πρόταση για εμπάργκο στην πώληση όπλων προς την Τουρκία. «Η Ευρώπη στέκεται κατώτερη των περιστάσεων και οι αποφάσεις της είναι απογοητευτικές για τη χώρα μας. Είναι εμφανές ότι πίσω από αυτό βρίσκονται συγκεκριμένα συμφέροντα και κυρίως η Γερμανία. Αυτό δημιουργεί ένα πολύ κακό δεδικασμένο και δίνει κακή εντύπωση», δήλωσε χθες ο Παύλος Χρηστίδης, ξεκαθαρίζοντας μεταξύ πολλών άλλων ότι «για εμάς είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να υπάρχει εμπάργκο όπλων προς μια χώρα εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης που συνιστά απειλή ενάντια σε χώρες κράτη-μέλη της ΕΕ, την Ελλάδα και την Κύπρο».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τρίβεσαι πάλι στην γκλίτσα του τσοπάνη και πας γυρεύοντας ν ‘ ακούσεις τα σχολιανά σου !

  2. FEMA 11:18 19/10/2020

    ΟΧΙΙΙ—-ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ,ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΝΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ !!!ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΛΕΙ ,Η ΦΩΦΩ—–ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.