ΚΟΣΜΟΣ

Φόβοι για νέες επιθέσεις

Ισπανία: Συνελήφθη Μαροκινός που εγκωμίαζε τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμουέλ Πατί

Ένας Μαροκινός συνελήφθη στη Βαρκελώνη την Παρασκευή (30/10), επειδή εγκωμίασε τον αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί στο Παρίσι και υποκίνησε περισσότερες επιθέσεις, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική αστυνομία. Σύμφωνα με τις καταλανικές Αρχές, ο άνδρας, που δεν κατονομάστηκε, είχε αναρτήσει μηνύματα σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, εξυμνώντας τη δολοφονία του Πατί.

Ο Μαροκινός συνελήφθη για «εξύμνηση της τρομοκρατίας» και «υποκίνηση για τη διάπραξη τρομοκρατικών εγκλημάτων», ανέφερε μέσω Twitter η καταλανική αστυνομία Μόσος ντ’ Εσκουάντρα. Αργότερα οδηγήθηκε ενώπιον δικαστή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στη Γαλλία, ο πρόεδρος Μακρόν κινητοποίησε χιλιάδες άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας προκειμένου να προστατεύσουν χώρους λατρείας και σχολεία, ενώ υπουργοί της κυβέρνησής του έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να σημειωθούν και νέες επιθέσεις από ισλαμιστές εξτρεμιστές. Στην Καταλονία, από την επόμενη εβδομάδα η αστυνομία θα φρουρεί τα γαλλικά σχολεία.

Ο καθηγητής αποκεφαλίστηκε από έναν 18χρονο Τσετσένο έξω από το σχολείο όπου δίδασκε, επειδή είχε δείξει στους μαθητές του σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, στο πλαίσιο μαθήματος για την ελευθερία του λόγου. Ο δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.