ΚΟΣΜΟΣ

Η λήψη αποτελεσματικών μέτρων τώρα θα προστατέψει και τις θέσεις εργασίας

Ιταλία: Επιστήμονες ζητούν άμεσα δραστικά μέτρα για να αποφευχθεί η τραγωδία

Εκατό ιταλοί διακεκριμένοι επιστήμονες, με επιστολή τους προς τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ζητούν «να ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας κορονοϊού για να μπορέσει να αποφευχθεί η τραγωδία».

Οι επιστήμονες (μεταξύ τους υπάρχουν γνωστοί πρυτάνεις, φυσικοί, γιατροί και οικονομολόγοι) ζητούν να αποφασιστεί η λήψη νέων, αυστηρών μέτρων μέσα στις επόμενες δύο με τρεις ημέρες, ώστε σε δυο εβδομάδες να μην καταγράφονται στη χώρα εκατοντάδες θάνατοι την ημέρα από κορονοϊό.

Οι υπογράφοντες την επιστολή τονίζουν ότι «στη φάση αυτή απόλυτη προτεραιότητα έχει η προστασία της ατομικής υγείας, όπως και εκείνης του κοινωνικού συνόλου, έτσι όπως προσδιορίζεται στο άρθρο 32 του ιταλικού Συντάγματος».

«Η λήψη αποτελεσματικών μέτρων τώρα θα προστατέψει και τις θέσεις εργασίας. Όσο περιμένουμε, τόσο τα μέτρα θα γίνουν πιο σκληρά και θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, με βαρύτερες οικονομικές συνέπειες» υπογραμμίζουν οι ιταλοί επιστήμονες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.