ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση

Καρχιμάκης: Όταν τα πλακώνει η φοβέρα και η σιωπή, η Δημοκρατία πάει περίπατο

Δυστυχώς, όλα τα παράδοξα συμβαίνουν εδώ. Οι πολλοί, μικροοφειλέτες των τραπεζών απειλούνται και διώκονται. Οι μεγαλοοφειλέτες, ενίοτε δια του ξυρίσματος και της διαγραφής των χρεών απαλλάσσονται από τις υποχρεώσεις καταβολής των χρεών τους.

Οι τραπεζίτες ταυτόχρονα και αόρατα πλουτίζουν και απολαμβάνουν ζωή χαρισάμενη. Τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών από τις ζημιές του πλουτισμού και των χαριστικών συμπεριφορών και πρακτικών σε μεγαλοσχήμονες πληρώνουν οι πολλοί.

Η κυβέρνηση διευκολύνει τους τραπεζίτες και τους απαλλάσσει από τα ποινικά αδικήματα πρακτικών που χρεοκόπησαν τις τράπεζες και παλιά και μελλούμενα.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχεδόν στο σύνολο τους, σιωπούν μπροστά στις κραυγαλέες αδικίες, σε μια περίοδο δύσκολη οικονομικά φροντίζοντας δια της σιωπής την επιβίωσή τους και όχι μόνο.

Άλλωστε οι τράπεζες μοιράζουν πολύ χρήμα για διαφήμιση ανταλλάσσοντας την σιωπή. Όσοι δεν σιωπούν, η διαφήμιση πάει και αυτή περίπατο και τραβά κορδέλα, που λένε.

«Όλα λοιπόν μια Χαρά», η Δημοκρατία λειτουργεί!

Οι πολλοί θα πληρώσουν και οι λίγοι ακαταδίωκτα θα απολαύσουν. Δυστυχώς εκεί φθάσαμε.

Το πολιτικό σύστημα, αν δεν σηκώσει ανάστημα, θα συνεχιστεί η απαξίωση του και ο κόσμος κυρίως που δυσκολεύεται θα οδηγείται απογοητευμένος στο περιθώριο και την αδράνεια.

Οι λίγοι και ισχυροί θα συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο τους.

Αυτό που έκαναν πάντα.

Ο κόσμος λοιπόν πρέπει να αισθανθεί ότι υπάρχουν δυνάμεις που μπορούν να τον υπερασπιστούν. Το πολιτικό σύστημα να αντιληφθεί, ότι όταν η σιωπή και η φοβερά επικρατούν η δημοκρατία πάει περίπατο.

Μόνο τότε υπάρχει ελπίδα.

Αλλιώς η συντήρηση και οι επιλογές της δυστυχώς θα παγιωθούν, για πολύ πολύ χρόνο.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Με την διαφορά Φίλε Γιώργο ,
  Ακόμη και να παραδεχθούμε την θεωρία σου ,
  ο Μιχάλης Καρχιμάκης , Θα μπορούσε να είχε γίνει μεγάλο -υπουργός σε μια από τις δυο παρατάξεις και κυνβερνησεις του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη ,
  Αν δεν παρέμενε πιστός στις Αρχές, τις Ιδέες του και την Πολιτική ηθική του ,
  Βλέπε Ξενογιαννακοπουλου ή Ραγκούση και τους άλλους Αχρείους γυριλόγους ….,
  Τώρα θα ξαναδείς και τον Κουρουμπλή , αν τον είχες επιθυμήσει .

 2. Μιλάνε όλοι μιλάς και εσύ ρε Καρχιμάκη που σε ζήσαμε στο πετσί μας με το κλεφτοπασόκ του Ανδρέα. Είχε δίκιο τελικά ο Κατσιφάρας. Εάν δεν ήταν ο Παπανδρέου τον Καρχιμάκη δεν θα τον ήξερε ούτε ο θυρωρός στην πολυκατοικία του.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.