ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλιο του Περισσού για τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Στόλτενμπεργκ

KKE: «"Πυξίδα" κυβέρνησης - ΝΑΤΟ είναι η διατήρηση της ΝΑΤΟικής συνοχής για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις»

«Οι κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Στόλτενμπεργκ επιβεβαίωσαν ότι "πυξίδα" τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΝΑΤΟ είναι η διατήρηση της ΝΑΤΟικής συνοχής που αποτελεί την αιχμή του δόρατος για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, καθώς και το βασικό όχημα για την επιβολή λύσεων "συνεκμετάλλευσης" στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, υπό ευρωατλαντική εποπτεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Στόλτενμπεργκ.

«Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και ο γγ του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ δεν ανέφερε τίποτα για την προκλητικότητα της "συμμάχου" Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου. Αντίθετα, ο Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε στις ανησυχίες του ΝΑΤΟ, σχετικά με την αυξανόμενη ρωσική παρουσία στη Μεσόγειο, δίνοντας το σήμα της πιο βαθιάς εμπλοκής της Ελλάδας και των Ενόπλων Δυνάμεων στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια σε βάρος των λαών και με την ενεργή συμμετοχή της ελληνικής αστικής τάξης. Σε αυτά τα πλαίσια είναι αποκαλυπτική η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για το γεγονός ότι όσο ενισχύονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τόσο "αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή δυνατότητα του ΝΑΤΟ", δείχνοντας και το ποιος είναι ο πραγματικός προσανατολισμός των εξοπλισμών στους οποίους προχωρά η κυβέρνηση.

Όσες φορές και αν η κυβέρνηση αναγορεύσει το ΝΑΤΟ σε παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας, δεν θα αλλάξει η πραγματικότητα που λέει πως το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης, πολέμων και ανασφάλειας για όλους τους λαούς. Είναι το δολοφονικό χέρι του ιμπεριαλισμού, το οποίο ο λαός το χρυσοπληρώνει κάθε χρόνο με 4 δισ. ευρώ.

Ο λαός δεν πρέπει να ξοδεύει άλλο την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα που εναποθέτουν την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της ειρήνης στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Αυτό το παραμύθι πρέπει να τελειώνει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.