ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΚΟΝΤΡΑ ΡΕΛΑΝΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ 12 ΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ...

Κατά ένα παράδοξο τρόπο είναι η πρώτη φορά που πέρασε μια εβδομάδα και δεν υπήρξε αναταραχή, λόγω διαφωνιών, στον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι πήγε προς στιγμήν να γίνει με την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για τον ΟΟΣΑ, όμως ευτυχώς για τον Αλέξη Τσίπρα οι βουλευτές και τα στελέχη του κατάλαβαν ότι όχι μόνο δεν έχει νόημα, αλλά θα ήταν και λάθος να εμπλακούν σε ένα καυγά για την επιλογή της πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τελικά η γραμμή που δόθηκε ήταν "δεν μάς αφορά αν, όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, συγκυβερνούν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και οι βουλευτές και τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη δεν το ξέρουν". Η σύσταση της Κουμουνδούρου προς τους βουλευτές ήταν "αφήστε τους να τσακώνονται για το αν η Διαμαντοπούλου είναι η αρχή ενός νέου κύματος διεύρυνσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη με στελέχη του σημιτικού ΠΑΣΟΚ".

Φυσικά, η γραμμή αυτή ήταν απότοκο και κάποιας ιδιοτέλειας. Αν ξεκινούσε δημόσια αντιπαράθεση για τις διευρύνσεις των κομμάτων το πιθανότερο είναι κερδισμένος να έβγαινε ο Κυριάκος και όχι ο Αλέξης. Ο πρώτος μετατοπίζεται συνεχώς (και με στελέχη και με θέσεις) προς το Κέντρο χωρίς να συναντά αντιστάσεις από τον σκληρό δεξιό πυρήνα του κόμματος του, ενώ ο δεύτερος βρίσκεται συνεχώς απολογούμενος στην αριστερή μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ για τα ανοίγματα στους πασοκογενείς και την κεντροαριστερά. Μπορεί η κυβερνητική και κρατική εξουσία να είναι το πλεονέκτημα του Μητσοτάκη στην προσέλκυση κεντρώων και μετριοπαθών πολιτικών και πολιτευτών όμως η εντύπωση που σχηματίζεται ευρύτερα στην κοινή γνώμη είναι ότι πολιτεύεται με βάση τις ικανότητες τους και τον πραγματισμό. Αντίθετα, η εικόνα των ιδεολογοπολιτικών συγκρούσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για την πασοκοποίηση, τη μετεξέλιξη, την αριστερά, τη σοσιαλδημοκρατία και τις οργανωτικές ποσοστώσεις ανάμεσα στους προεδρικούς, τους 53, τους πασοκογενείς και τους γεφυροποιούς μόνο αλγεινή εντύπωση προξενεί στους ψηφοφόρους.

Η λεηλασία του κεντρώου χώρου -και ιδιαίτερα του σημιτικού εκσυγχρονισμού- από τον Μητσοτάκη, εκτός από τα υπαρξιακά προβλήματα που προκαλεί στο ΚΙΝΑΛ, προβληματίζει έντονα τον Αλέξη Τσίπρα και για έναν επιπλέον λόγο. Οι πασοκογενείς και οι σημιτικοί που προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν την ίδια αίγλη και αποδοχή στο επιχειρηματικό, μηντιακό και πανεπιστημιακό κατεστημένο με αυτούς που στρατολογεί ο Μητσοτάκης. Στους διαμορφωτές της κοινής γνώμης και τις ελίτ εξουσίας ο Χρυσοχοϊδης, η Διαμαντοπούλου, ο Πιερρακάκης υπερέχουν (για λόγους που δεν είναι του παρόντος σημειώματος) έναντι του Μπίστη, της Τζάκρη και του Ραγκούση. Στη ΝΔ μπορεί κάποιο βαθυγάλαζοι να δυσθυμούν με τις πράσινες μεταγραφές, όμως επειδή η ηγεμονία Μητσοτάκη στη συντηρητική παράταξη είναι τόσο καταλυτική, δεν ακούγεται ούτε ψίθυρος διαμαρτυρίας. Εξ αντανακλάσεως, αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επειδή το αρχηγικό του ιμπέριουμ όχι μόνον αμφισβητείται από την "παλιά φρουρά" της ευρωκομουνιστικής αριστεράς και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με τους "53" φίλους του στην (προηγούμενη) Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και γιατί η εικόνα ενός αρχηγού, που δεν μπορεί να κάνει ανοίγματα εάν δεν δώσει εξηγήσεις στο αριστερό ...δικαστήριο της Κουμουνδούρου, μόνον ελκυστική δεν είναι ακόμη και στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Και ως είναι φυσικό, ένας αρχηγός υπό επιτροπεία -"πρώτος μεταξύ ίσων" το λένε με κομψότητα ο Τσακαλώτος, ο Φίλης, ο Σκουρλέτης και όλοι οι άλλοι της αριστερής μειοψηφίας, που βγάζουν φλύκταινες όταν ακούνε για αρχηγικό κόμμα- δεν κερδίζει πόντους στη συνείδηση των πολιτών, αντίθετα, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, χάνει σε δημοφιλία και πρωθυπουργικά χαρακτηριστικά. Η απίσχναση της εικόνας του στιβαρού ηγέτη, ειδικά στους ταραγμένους, λόγω και κορονοϊού, καιρούς που ζούμε, έχει ως αποτέλεσμα τη συνολική πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ -σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις κάτω και από το (πολιτικά και εκλογικά) ψυχολογικό όριο, για αξιωματική αντιπολίτευση, του 20%. Η πτώση των ποσοστών οξύνει τα πνεύματα στην Κουμουνδούρου καθώς οι ερμηνείες που δίνονται είναι διαφορετικές. Άλλα λένε οι προεδρικοί, άλλα οι 53, άλλα οι πασοκογενείς. Προφανώς και για λόγους πολιτικής ιδιοτέλειας, κυρίως όμως γιατί άλλες στοχεύσεις και προτεραιότητες έχει η κάθε ομάδα.

Πάντως, όπως παραδέχονται διακεκριμένοι παράγοντες του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ, η σχετικά πρόσφατη εκλογική ήττα, ο φόβος του κορονοϊού που συσπειρώνει τον κόσμο γύρω από την κυβέρνηση και οι εσωκομματικοί εμφύλιοι δεν αρκούν να εξηγήσουν το γιατί "δεν αρέσουμε", που ακούγεται ολοένα και πιο συχνά και από περισσότερα χείλη στον ΣΥΡΙΖΑ. Η έλλειψη ουσιαστικής αυτοκριτικής για την περίοδο της διακυβέρνησης, η απουσία προγραμματικής εναλλακτικής πρότασης, η ανυπαρξία σοβαρής πολιτικής συμμαχιών, σε συνδυασμό με τον έντονο -έως και απωθητικό σε κάποιες περιπτώσεις- δυϊσμό των στελεχών στην εκφορά του δημόσιου λόγου, είναι οι "μαύρες τρύπες", στις οποίες βυθίζεται, όπως συνομολογούν οι περισσότεροι, η Κουμουνδούρου. Και οι οποίες, είναι λογικό, να επηρεάζουν αρνητικά τη σκέψη και τα συναισθήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο για συντρόφους του όσο και για την προοπτική γρήγορης ανάκαμψης και αναδιοργάνωσης του κόμματός του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες συνεργατών του, ο Αλέξης Τσίπρας συμφωνεί με την γενικότερη εκτίμηση για την "μεγάλη ζημία που προξένησε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής". Εκεί που η αξιωματική αντιπολίτευση περίμενε να κερδίσει από την δικαστική καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής είδε τελικά να επωφελείται περισσότερο η ΝΔ από συγκρότηση του ισχυρού δημοκρατικού-αντιφασιστικού κινήματος. Οι δηλώσεις Κοντονή, οι λάθος χειρισμοί της επικοινωνιακής ομάδας της Κουμουνδούρου, που έπεσε στην παγίδα που της έστησε ο Πέτσας όταν πριν την απόφαση του δικαστηρίου απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής, η σύγχυση και η καθυστερημένη αντίδραση για τους ποινικούς κώδικες, το πρωτοσέλιδο της Αυγής συνέθεσαν μια ήκιστα ελκυστική εικόνα για την Κουμουνδούρου.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και ιστορικά στελέχη της ανανεωτικής αριστεράς, που διαβάζουν ανελλιπώς την "πρωϊνή εφημερίδα της αριστεράς", διαφώνησαν, και μάλιστα έντονα, με το πρωτοσέλιδο που ουσιαστικά προσπαθούσε να ταυτίσει τους Σαμαρά και Μητσοτάκη με τους εγκληματίες της ναζιστικής ομάδας του Μιχαλολιάκου και σία. Η ζημία που προκάλεσε ο Κοντονής, πέραν των δημοκρατικών πολιτών, είναι πολύ μεγάλη και στο χώρο της αριστεράς. Την γκρίζα εικόνα που σχηματίστηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με την Χρυσή Αυγή, μπορεί ο Τσίπρας να τη χαρακτηρίζει ως "προσπάθεια δηλητηρίασης της κοινής γνώμης που όμως απεδείχθη ανυπόστατη", όμως στον προοδευτικό - αντιφασιστικό χώρο, ενισχυμένη από την καταδίκη βγήκε η ελλάσων αντιπολίτευση (ΚΚΕ και ΚΙΝΑΛ) και όχι η αξιωματική. Και οπωσδήποτε η "κόντρα ρελάνς στον Κοντονή", που επιχειρήθηκε με το πρωτοσέλιδο της Αυγής, δεν απέδωσε αφού οι εντυπώσεις που δημιούργησε μόνον θετικές δεν ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προκάλεσε και εσωκομματική γκρίνια.

Η αντιφασιστική ρελάνς μπορεί να μην απέδωσε. Αποδίδει όμως, τουλάχιστον προσώρας, η πατριωτική. Η επιθετική διπλωματία ("δυναμική", τη χαρακτηρίζουν ο Αλέξης και οι επί των διπλωματικών υποθέσεων συνεργάτες του) έναντι της Τουρκίας, με αιχμή την πρόταση για "επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια τώρα", ακούγεται με ενδιαφέρον από ευρύτερα τμήματα του πληθυσμού. Μπορεί σε ορισμένους κύκλους, μεταξύ των οποίων και οι μετριοπαθείς του ΣΥΡΙΖΑ, να αιφνιδιάστηκαν, κάποιοι και εξοργίστηκαν, από τις "πολεμοχαρείς" θέσεις του Τσίπρα όμως η αλήθεια είναι ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλλον κερδίζει στους λεγόμενους "εθνοπατριώτες" που, συγκριτικά με τους "κοσμοπολίτες" είναι πολλοί περισσότεροι, όχι μόνον αριθμητικά αλλά και στο εκλογικό σώμα, ειδικά σε περιόδους κρίσης. Ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει ότι "όταν ένα δικαίωμα αμφισβητείται de facto, ο μόνος τρόπος να το υπερασπιστείς είναι να το ασκήσεις" και θεωρεί ότι "τώρα είναι η ώρα για επέκταση στα 12 μίλια αρχικά νότια και ανατολικά της Κρήτης και ανάλογα με τις εξελίξεις νοτίως των νησιών μας της ανατολικής Μεσογείου, δηλαδή της Κάσου, της Καρπάθου, της Ρόδου και του συμπλέγματος του Καστελορίζου".

Μάλιστα, αντικρούει τις αιτιάσεις κάποιων, μεταξύ των οποίων και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι θέσεις που εξέφρασε πριμοδοτούν την πολεμική σύγκρουση αντί για την διπλωματική λύση, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν μίλησε για πολεμική αποτροπή στα 12 μίλια, όπως η Φώφη, αλλά για επέκταση της κυριαρχίας της χώρας στα 12 μίλια στην περιοχή που δεν υπάρχει το casus belli -είναι μόνο για το Αιγαίο. Χαρακτηρίζει δε την πρότασή του ως τη "μόνη ασφαλή μέθοδο να μην εμπλακούμε σε πολεμική σύγκρουση". Και τούτο επειδή κατά τη γνώμη του, ο διεθνής παράγοντας δεν θα μπορεί να διατήρησει την ίδια στάση εάν γίνει η επέκταση και παραβιάζεται πλέον η κυριαρχία της χώρας και όχι ένα δικαίωμα που δεν έχει εισέτι ασκηθεί. Σημειωτέον, τη θέση αυτή, εκτός της Ρωσίας, που ήδη το δήλωσε, θα την στηρίξουν και οι Βρυξέλες αφού η υπεράσπιση της κυριαρχίας των κρατών μελών της ΕΕ περιλαμβάνεται στις θεμελιώδεις διατάξεις ύπαρξης και λειτουργίας της Ένωσης.

Το καλό για τον Τσίπρα είναι ότι σε αντίθεση με το προηγούμενο διάστημα οι "αντιφρονούντες" δεν βγήκαν δημοσίως να δηλώσουν τη διαφωνία τους με τις δηλώσεις του αρχηγού τους για τα ελληνοτουρκικά. Στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους μπορεί να υποστηρίζουν ότι "οι θέσεις του Τσίπρα δεν έχουν συμφωνηθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο" και "η απόφαση που ψηφίστηκε δεν λέει αυτά τα πράγματα για τα ελληνοτουρκικά", όμως τους ψιθύρους δεν τους κάνουν δημόσια διαφωνία. Από την πλευρά του Τσίπρα, οι συνεργάτες του λένε ότι "το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε λαμβάνοντας υπόψιν το κλίμα διαλόγου και επανέναρξης των διερευνητικών επαφών. Τώρα, με την έξοδο του Ούρουτς Ρέϊς και τις νέες απειλές Ερντογάν το κλίμα είναι εντελώς άλλο". Προσθέτουν μάλιστα με νόημα: "δεν είναι δυνατόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητά την έγκριση κάθε φορά των κομματικών οργάνων για να κάνει μια πολιτική δήλωση και μάλιστα σε σοβαρά θέματα της επικαιρότητας, που ενδιαφέρουν τη χώρα και ανησυχούν τους πολίτες". Βεβαίως, ολόκληρη η αλήθεια είναι ότι ο Τσίπρας φρόντισε να διαμηνύσει ότι δεν θα ανεχθεί δημόσια διαφοροποίηση. Και το έκανε, λέγεται, προς όλους. Από τον Φίλη και τον Ευκλείδη μέχρι τον Μπίστη τον Δανέλη και τον Χατζησωκράτη που, στα λεγόμενα εθνικά θέματα, εμφορούνται από ιδέες, οι οποίες περιγράφονται ως ο κοινός τόπος των Λεωνίδα Κύρκου, Κώστα Σημίτη και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ταυτοχρόνως, μέσω των συνεργατών του, διευκρίνησε στους συντρόφους του ότι η θέση για επέκταση στα 12 μίλια νότια και ανατολικά της Κρήτης είναι διαχρονικά θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού διατυπώθηκε αμέσως μετά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Βουλή όταν ψηφίστηκε το ελληνοαιγυπτιακό σύμφωνο για την ΑΟΖ, με αφορμή το τουρκολιβυκό μνημόνιο, αλλά και παλαιότερα όταν παραλάμβανε ο ίδιος από τον Νίκο Κοτζιά το υπουργείο εξωτερικών, ενώ είχε ετοιμάσει και σχετικό νομοσχέδιο ο Γιώργος Κατρούγκαλος, το οποίο όμως δεν πρόλαβε να ψηφιστεί αφού εκτός των άλλων δεν υπήρχε και αυτή η εμπρηστική συμπεριφορά του Ερντογάν έναντι της χώρας μας. Και, όπως τονίζεται με έμφαση, "η πρόταση για επέκταση στα 12 μίλια σε καμμία περίπτωση δεν ισοδυναμεί με την προτροπή "βυθίσατε το Χόρα" του Ανδρέα Παπανδρέου στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, το 1976 ή του Μιλτιάδη Έβερτ στον Κώστα Σημίτη "να κάνει χαρακίρι", για τα Ίμια το 1996".

Είναι ίσως δύσκολο οι μετριοπαθείς του ΣΥΡΙΖΑ να μείνουν με το στόμα κλειστό σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, που μάλιστα θα βρίσκεται για αρκετό διάστημα στην επικαιρότητα, όμως μέχρι τώρα έχουν άπαντες πειθαρχήσει στην εντολή του αρχηγού. Και κάποιοι έχουν διαμηνύσει ότι επ' ουδενί δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσουν τη διαφωνία τους αφού γνωρίζουν ότι μετά τον Τσακαλώτο (για τον Μητσοτάκη και το αρχηγικό κόμμα) και τον Κοντονή (για τη Χρυσή Αυγή) μια νέα δημόσια αποδοκιμασία της γραμμής της ηγεσίας (για τα ελληνοτουρκικά) θα ήταν το τελειωτικό χτύπημα στην ενότητα και την πολιτικο-εκλογική απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπροσθέτως, και επειδή κατανοούν ότι η εσωκομματική αντιπαράθεση σ' ένα σοβαρό και καυτό εθνικό θέμα, που αρμόδιος χειριστής είναι η κυβέρνηση και όχι η αξιωματική αντιπολίτευση, θα τους φέρει σε δύσκολη θέση στο κόμμα καθώς οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα όχι μόνον δεν είναι μειοψηφικές στην κοινωνία, αλλά ενδέχεται να υιοθετηθούν και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εφόσον τα πράγματα με την Άγκυρα, οδηγηθούν σε αδιέξοδο. Πάντως ακόμη κι αν κάποιοι επώνυμοι διαφωνήσουν -όπως για παράδειγμα ο Νίκος Φίλης, που θεωρεί ότι η ανάγνωση των ελληνοτουρκικών από τον Αλέξη Τσίπρα γίνεται με διαφορετικό πνεύμα απ' ότι το Μακεδονικό και οι Πρέσπες- η διαφωνία τους αναμένεται να διατυπωθεί με τρόπο που θα καθίσταται μεν γνωστή η διαφωνία τους, αλλά όμως δεν θα μπορεί να εκληφθεί ως υπονομευτική του Τσίπρα και της ενότητας του κόμματος.

Εξάλλου δεν βιάζονται. Θα έχουν κι άλλη ευκαιρία να το πράξουν. Η διπλωματική ενίσχυση του προφίλ του Τσίπρα τώρα ξεκίνησε. Μετά τα 12 μίλια σειρά έχει το Κυπριακό, του οποίου η λύση, μετά και την ήττα του Ακιντζί στα Κατεχόμενα, παραπέμπεται στις καλένδες και η προοπτική οριστικής διχοτόμησης του νησιού ενισχύεται τα μάλα με ότι παρενέργειες αυτό μπορεί να έχει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας. Μην ξεχνάμε ότι η παράλειψη του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναφερθεί, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στο Κυπριακό δεν προκάλεσε απλώς απορία, αλλά και θεωρήθηκε σηματωρός εγκατάλειψης της γραμμής που παραδοσιακά κρατούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στη μεταπολίτευση, να είναι δηλαδή η επίλυση του κυπριακού προβλήματος αναπόσπαστο κομμάτι των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αυτά τα θέματα είναι ψηλά στη διπλωματική ατζέντα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θα τα συζητήσει εκτενώς στη Λευκωσία, την οποίαν αναμένεται να επισκεφθεί τις προσεχείς ημέρες. Αν οι δηλώσεις που θα κάνει για το Κυπριακό δεν αρέσουν στον Χατζησωκράτη, ενδεχομένως δεν θα τον ενοχλήσει. Αν όμως στο κόλπο της διαφωνίας μπουν και οι "53", ο Τσακαλώτος, ο Φίλης, ο Μπίστης και γενικώς οι "ανανιστές" (όσοι δηλαδή ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν) τότε θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια να μην επηρεαστούν, λόγω και των δύο τάσεων στα λεγόμενα εθνικά θέματα, οι εσωκομματικές ισσοροπίες στην Κουμουνδούρου...

26 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Κοιτάζοντας τον εαυτόν σου στον καθρέφτη ίσως ,,,, βλέπεις την όψη του χοίρο που λέει και η παροιμία……
    Αλλά δεν κόβεις τις αηδίες σου για τα εθνικά τουλάχιστον θεματα, ή την απειλή σύρραξης με την Τουρκία;

  2. FEMA 10:08 22/10/2020

    ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΣΤΑΤΕ Τ ΑΛΟΓΑ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΣΟΥΛΙ
    ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΦΟΒΗΤΡΟ
    ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ!!

    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ !!! ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΔΕΞΙΟΥΣ!!!

  3. FEMA 18:48 21/10/2020

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ,ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ,ΜΟΥΤΣΟΣ ΗΣΟΥΝΑ ΚΑΙ ΜΟΥΤΣΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ—ΛΥΣΣΑΞΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΝΤΑΩ ΣΕ ΟΛΑ ,ΟΠΩΣ ΛΕΣ—-ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΓΩ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ?—-ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΕ ΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ—ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ —ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΖΟΡΙΖΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ?—ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΦΕΡΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ —-ΤΙ ΛΕΣ? ΥΓ. ΤΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ—-ΓΙΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ,ΓΡΑΦΩ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΩ—ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΛΩΣΤΕ—-ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΕ ΕΝΟΧΛΟΥΝ—- ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ—ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΣΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΛΕΥΕΣΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΣΕ ΒΟΗΘΑΩ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ—ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΣ?

  4. Μένω άναυδος με τη δύναμη της σκέψης σου σε αυτή σου την απάντηση.
    Η μόρφωση σου ρέει από τα μπατζάκια σου και αποδεικνύει το ταλέντο σου . που έχει Απομείνει να κάνεις την δουλειά του τρόλ στον δίχως τσιπα , Τσίπρα !
    Να μην αφήνεις αναπάντητο τίποτε !
    Καλά στα Δηκαστηρια ποτέ πας ; Η για να συντάξεις μια απολογία πελάτη σου , πότε βρησκεις χρόνο;
    Την γράφεις και αυτήν με κεφαλαία ; Στο γραφείο , όταν δεν Παρίσταται σε δίκες ;

  5. FEMA 14:24 21/10/2020

    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ—-ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΚΕΨΗ—–ΟΣΑ ΓΡΑΦΩ, ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΙΤΕ—-ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΩΣ—-ΕΣΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΠΑΡΕΜΒΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ.

  6. Φανατίζομαι τι χασοδικης θα είσαι αφού γράφεις με κεφαλαία .
    ή τι κεσάτια θα έχεις αφού σπαταλάς τον καιρό σου με το να μην κουνηθεί ρουθούνι στο ΜΑΤΡΙΧ καυτό δεν απαντήσεις με βλακείες συνήθως .
    Τώρα αν εξασκείς το επάγγελμα σου γράφοντας εδώ , ίσως και αλλου εδραιώνει την πιθανότητα που υπαινίσσομαι ότι λ όλα τα κανείς για την αμοιβή σου !
    Γκεκε , ΦΥΡΑ ! Η Φεμα πως σε λεν !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.