ΕΛΛΑΔΑ

Tα 7 στην Αττική

Κορωνοϊός: 17 σχολεία κλειστά έπειτα από εντοπισμό κρουσμάτων

Συνολικά 17 σχολεία έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, επτά εκ των οποίων στην Αττική, σύμφωνα με τα ανανεωμένα δεδομένα του υπουργείου Παιδείας.

Τέσσερα σχολεία έχουν κλείσει στα Τρίκαλα, τρία στη Θήβα και δύο στη Χαλκίδα. Σε αναστολή λειτουργίας βρίσκεται και ένα σχολείο της Καλαμπάκας, έπειτα από εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού.

Επιπλέον, 25 τάξεις έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, καθώς επίσης και 172 μεμονωμένα τμήματα, έπειτα από εντοπισμό θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε ολόκληρη την επικράτεια.

Συνολικά τα σχολεία όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορωνοϊού, είτε οδηγώντας σε αναστολή λειτουργίας όλου του συγκροτήματος, είτε αυτό αφορά τμήματα έχουν ξεπεράσαει τα 200.

Το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωσή του ανακοινώνει τον τρόπο που θα διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς αυτών των παιδιών. Μετά από ανάλογη απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, η σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας ορίζει ότι ο εργαζόμενος γονέας ενημερώνει τον εργοδότη προσκομίζοντας με κάθε πρόσφορο μέσο σχετική βεβαίωση από την οικεία σχολική μονάδα ή μονάδα φροντίδας του παιδιού, ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία συνολικά της δομής ή τμήματος αυτής.

Στη βεβαίωση αναφέρεται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας της, εξαιτίας του οποίου έχει συσταθεί αρμοδίως στα παιδιά ή και στους γονείς αυτών κατ' οίκον παραμονή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.