ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των νέων με Ζέρβα-Τζιτζικώστα

Κορωνοϊός: Ανησυχία για μεγάλο πάρτι που έγινε στο ΑΠΘ – Δηλώσεις του πρύτανη για τη συμμετοχή των φοιτητών

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι το βράδυ του Σαββάτου εκατοντάδες φοιτητές συμμετείχαν σε πάρτι στο προαύλιο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χωρίς να τηρούν μέτρα και αποστάσεις ασφαλείας για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thesstoday.gr, ο πρύτανης του ΑΠΘ καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου δήλωσε ότι «το Πανεπιστήμιο είχε ενημέρωση για τη διοργάνωση της εκδήλωσης που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό χώρο του ΑΠΘ, με τη συμμετοχή ωστόσο ιδιαιτέρως περιορισμένου αριθμού ατόμων».

Με τον πρύτανη του ΑΠΘ επικοινώνησε και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο οποίο ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι «το Αριστοτέλειο έχει πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στους χώρους του. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι πρυτανικές αρχές από την υπηρεσία φύλαξης του ΑΠΘ, βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αφορούν σε αυθόρμητες εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν από κάποιες δεκάδες φοιτητών μπροστά από τις Σχολές της Θεολογικής, Θετικών Επιστημών και της Πολυτεχνικής και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε είσοδος ατόμων σε κλειστούς χώρους, καθώς όλα τα κτίρια είναι κλειδωμένα τις ώρες που το Πανεπιστήμιο δεν λειτουργεί.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ τόνισε ότι «εκτιμήσεις για τον όγκο των συμμετεχόντων φοιτητών, οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας, είναι εξωπραγματικές και δεν προκύπτουν, ούτε από εικόνες που κυκλοφόρησαν, ούτε και από τον όγκο των σκουπιδιών που μαζεύτηκαν και καταγράφηκαν σε ρεπορτάζ τηλεοπτικών σταθμών».

«Μιλάμε για κάποιες δεκάδες φοιτητών, που συγκεντρώθηκαν σε τρία σημεία του campus. Έξω από την Πολυτεχνική Σχολή, όπου υπάρχει άμεση πρόσβαση από κεντρικό δρόμο η συμμετοχή έγινε μεγαλύτερη, καθώς η εκδήλωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον και άλλων φοιτητών που κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης», διευκρίνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

«Θέλουμε ένα ζωντανό πανεπιστήμιο, που ανήκει στους φοιτητές μας, όμως τους καλούμε να σταθούν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και να αντιληφθούν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συμμετοχή τους σε τέτοιες εκδηλώσεις, όπως και σε αντίστοιχες σε διάφορα σημεία της πόλης, που πραγματοποιήθηκαν τις ίδιες ώρες χθες το βράδυ», υπογράμμισε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπαϊωάννου ανέλαβε πρωτοβουλία, ώστε να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τις αρμόδιες αρχές της Πολιτείας, για την προώθηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων της πόλης, για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού και την αποφυγή εκδηλώσεων που μπορεί να επιδεινώσουν την επιδημιολογική εικόνα της πόλης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.