ΚΟΣΜΟΣ

Πλησιάζουν τους 30.000 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Ξεπεράστηκε το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων στην Κολομβία

Η Κολομβία ξεπέρασε χθες Σάββατο το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων κορωνοϊού, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στη διάρκεια της Παρασκευής στην Κολομβία καταγράφηκαν 8.769 νέα κρούσματα covid-19, επεσήμανε το υπουργείο, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 1.007.711 από τις 6 Μαρτίου όταν εντοπίστηκε στη χώρα η πρώτη μόλυνση.

Ο αριθμός των νεκρών πλησιάζει τις 30.000, με 198 νέους θανάτους να καταγράφονται τις τελευταίες δέκα ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές.

Με πληθυσμό 50 εκατομμυρίων, η Κολομβία είναι η όγδοη χώρα παγκοσμίως που ξεπερνά το όριο του ενός εκατομμυρίου κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Αργεντινή, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Ο Κολομβιανός πρόεδρος Ιβάν Ντούκε υπογράμμισε ότι η χώρα του έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θανάτων στην περιοχή σε σχέση με τον πληθυσμό της.

«Τα έχουμε πάει πολύ καλύτερα από άλλες χώρες. Όμως αυτό δεν το λέω για να νιώσουμε νικητές, το λέω για να προστατευθούμε περισσότερο», τόνισε ο συντηρητικός πρόεδρος.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Υγείας, η Κολομβία βρίσκεται στην δέκατη θέση σε αυτή την κατάταξη μεταξύ των χωρών της Λατινικής Αμερικής, με 561 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους κατά μέσο όρο, σχεδόν τους μισούς σε σχέση με το Περού (1.016) και περίπου ένα τέταρτο λιγότερους από τη Βραζιλία (719).

Η κολομβιανή κυβέρνηση είχε επιβάλει εθνικό lockdown στις 25 Μαρτίου, το οποίο χαλάρωσε προκειμένου να περιορίσει την οικονομική ύφεση. Από την 1η Σεπτεμβρίου ακολουθεί μια στρατηγική που βασίζεται στην ατομική ευθύνη και τη γενικευμένη χρήση μάσκας στους δημόσιους χώρους.

Ο Ντούκε επεσήμανε ότι έχει υπολογίσει δαπάνες «κοντά στο 11% του ΑΕΠ» (περίπου 31 δισεκατομμύρια δολάρια) για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Η ανεργία στις πόλεις όμως αυξήθηκε ξανά στο 19,6% τον Αύγουστο, όταν ξεκινούσε μια μικρή οικονομική ανάκαμψη.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.