ΕΛΛΑΔΑ

Εστία κρουσμάτων ένα πάρτι γενεθλίων

Κοζάνη-κορωνοϊός: 27 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν από 402 τεστ

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δράσεων για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποίησαν οι Κινητές Μονάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης την Παρασκευή, διενεργήθηκαν περισσότεροι από 400 έλεγχοι σε δομές και κεντρικά σημεία του νομού. Συγκεκριμένα, στις αποστολές που οργανώθηκαν πραγματοποιήθηκαν συνολικά 482 έλεγχοι (402 αντιγονικοί έλεγχοι γρήγορου τεστ -rapid test- και 80 μοριακοί –pcr).

Οι έλεγχοι αφορούσαν ιχνηλατήσεις στενών επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Κέντρο Υγείας Κοζάνης (47 δείγματα) και μαζικούς ελέγχους σε κεντρικές πλατείες της Πτολεμαΐδας (100 τεστ) και τις πλατείες Νίκης και Λασσάνη στην Κοζάνη (335 τεστ).

Από τα αποτελέσματα των 402 rapid test ανευρέθηκαν 27 κρούσματα (1 στην πλατεία Πτολεμαΐδας και 26 στις πλατείες της Κοζάνης), ποσοστό 6,7%.
Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, κατά τη σύσκεψη των φορέων ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε πάρτι γενεθλίων που πραγματοποιήθηκε στο Χρώμιο πριν από μερικές μέρες, στο οποίο παραβρέθηκαν 70 άτομα με αποτέλεσμα να προκύψουν έντεκα κρούσματα του ιού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ίδιο πάρτι αποτέλεσε εστία κρουσμάτων και στην κωμόπολη της Αιανής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.