ΕΛΛΑΔΑ

Υπηρεσία ασύλου του μπλοκ EASO

Μείωση των αιτήσεων για παροχή ασύλου στην ΕΕ

Οι αιτήσεις για παροχή ασύλου στην ΕΕ σημείωσαν μείωση κατά σχεδόν ένα τρίτο τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, κυρίως εξαιτίας των περιορισμών που υιοθετήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοιού, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασύλου του μπλοκ (EASO).

Η υπηρεσία, με έδρα τη Μάλτα, κατέγραψε 295.075 αιτήσεις ασύλου από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο, μείωση κατά 31% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2019. Στα στοιχεία της η EASO περιλαμβάνει και τις αιτήσεις που κατατέθηκαν στη Νορβηγία και την Ελβετία.

“Αυτό αποδεικνύει ότι η περιορισμένη κινητικότητα και τα έκτακτα μέτρα λόγω της πανδημίας εξακολουθούν να επηρεάζουν τον αριθμό των αιτήσεων που κατατίθενται στις εθνικές αρχές”, επεσήμανε.

Η EASO παρατήρησε σημαντική αύξηση του αριθμού των αιτήσεων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, μετά τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, ενώ τον Αύγουστο σημείωσε ξανά πτώση σε ποσοστό 7% σε σχέση με τον Ιούλιο.

Οι περισσότεροι αιτούντες άσυλο στην ΕΕ εξακολουθούν να είναι από τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Βενεζουέλα και την Κολομβία, με την EASO να εκτιμά ότι δεν πρόκειται “για νεοαφιχθέντες αιτούνες άσυλο”.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.