Neo

Μόνο όλοι μαζί τελειώνουμε τους νεοναζί

Επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα παρέδωσε η Φώφη Γεννηματά, χθες, σε επίσκεψή της στο γραφείο του με στόχο να εμποδιστεί πάση θυσία η κάθοδος των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών στις επόμενες εκλογές.
Σε δηλώσεις της μάλιστα αμέσως μετά, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να συνεδριάσει η αρμόδια διαρκής επιτροπή της Βουλής με μοναδικό αντικείμενο τη νομοθετική επεξεργασία που θα κλείσει οριστικά τον δρόμο στις επόμενες εκλογές στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», σε μέλη και στελέχη της, καθώς και σε κάθε είδους παρακλάδι της. «Μπορούμε να συνεννοηθούμε οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας σε αυτή την κατεύθυνση. Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας δεν χωρά διχαστικές αντιπαραθέσεις. Μόνο όλοι μαζί κλείνουμε τον δρόμο και τελειώνουμε τους νεοναζί», είπε.
Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής της Φώφης Γεννηματά έχει ως εξής :

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,
Η πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών στην πολύκροτη και πολύχρονη δίκη της «Χρυσής Αυγής» αποτελεί, αναμφίβολα, έναν σημαντικό σταθμό στην πρόσφατη ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αναγνωρίζεται πλέον, με δικαστική απόφαση, ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα έδρασε και λειτούργησε ως εγκληματική οργάνωση.
Μετά τη δικαστική κρίση, η ευθύνη της οργανωμένης Πολιτείας μετατοπίζεται στο νομοθετικό πεδίο. Είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να εισαχθούν άμεσα, στην ισχύουσα νομοθεσία, ειδικές προβλέψεις, έτσι ώστε να αποφευχθεί η μελλοντική συμμετοχή στις εκλογές προσώπων και συνδυασμών υποψηφίων με αποδεδειγμένη εγκληματική δράση, που μάλιστα κατατείνει στην προσβολή της ελεύθερης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατά την έννοια του άρθρου 29 του Συντάγματος.
Η αντιμετώπιση της φασιστικής απειλής είναι ζήτημα ύψιστης σημασίας, που οφείλει να ενώνει όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Δεν προσφέρεται για διχαστική αντιπαράθεση η υπεράσπιση της Δημοκρατίας. Για τον λόγο αυτό, οφείλουμε όλοι, υπερβαίνοντας τις πολιτικές μας διαφορές, να επιδείξουμε σύνεση και την αναγκαία ελάχιστη συνεννόηση για κοινές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις.
Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω, προτείνουμε και ζητούμε την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με μόνο αντικείμενο τη συζήτηση και την από κοινού επεξεργασία νομοθετικής παρέμβασης ώστε να αποκλειστεί από τη συμμετοχή σε επικείμενες εκλογές όχι μόνο η εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» και τα καταδικασμένα διευθυντικά της στελέχη και μέλη, αλλά και κάθε πιθανό παρακλάδι ή παράγωγο της.
Με εκτίμηση,
Φωτεινή (Φώφη) Γεννηματά

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.