ΚΟΣΜΟΣ

Καταδικάζει την επίθεση ο πρόεδρος της Τσετσενίας

Μόσχα: Ο δολοφόνος του καθηγητή στο Παρίσι δεν είχε καμία σχέση με τη Ρωσία

Ο έφηβος που αποκεφάλισε τον καθηγητή Σαμιέλ Πατί στη Γαλλία δεν είχε κανέναν δεσμό με τη Μόσχα από το 2008, διαβεβαίωσε η πρεσβεία της Ρωσίας στο Παρίσι. «Το έγκλημα αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη Ρωσία, δεδομένου ότι το πρόσωπο αυτό ζούσε στη Γαλλία εδώ και 12 χρόνια και είχε γίνει δεκτός από τη γαλλική πλευρά», είπε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας Σεργκέι Παρίνοφ στο πρακτορείο Tass.

«Και το σημαντικό ζήτημα δεν είναι το πού γεννήθηκε αλλά πού, πότε και πώς υιοθέτησε μια τρομοκρατική ιδεολογία, την οποία φυσικά η Ρωσία καταδικάζει σε όλες τις μορφές της», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Παρίνοφ, ο Αμπντουλάχ Ανζόροφ έφτασε στη Γαλλία σε ηλικία 6 ετών, μαζί με όλη του την οικογένεια, τα μέλη της οποίας έλαβαν το καθεστώς πρόσφυγα, γεγονός που οδηγεί αυτομάτως στη στέρηση της ρωσικής υπηκοότητας. «Δεν είχε ποτέ επαφές με την πρεσβεία», πρόσθεσε ο Ρώσος διπλωμάτης εξηγώντας ότι όλες οι πληροφορίες του προέρχονται από τις γαλλικές αρχές.

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ καταδίκασε την επίθεση και συλλυπήθηκε την οικογένεια του καθηγητή, ζητώντας ωστόσο ταυτοχρόνως από τη Γαλλία «να μην προκαλεί» τους μουσουλμάνους. «Παραδεχτείτε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν το δικαίωμα να έχουν μια θρησκεία και κανείς δεν μπορεί να τους στερήσει αυτό το δικαίωμα», ανέφερε.

Ο Καντίροφ πρόσθεσε ότι ο Αμπντουλάχ Ανζόροφ, που ήταν τσετσενικής καταγωγής, είχε επισκεφθεί την Τσετσενία μόνο μία φορά στη ζωή του, όταν ήταν μόλις δύο ετών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.