ΕΛΛΑΔΑ

Τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές

Νέα απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

Κινητοποίηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, απο γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές και σωματεία με αφορμή την επίθεση που δέχθηκαν το πρωί από τα ΜΑΤ οι μαθητές, έξω από το υπουργείο Παιδείας. Από την επίθεση των ΜΑΤ τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές, ενώ η αστυνομία έπιασε δύο διαδηλωτές, οι οποίοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.

Οι άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν στη ρίψη δακρυγόνων, ενώ η ένταση κλιμακώθηκε όταν επιχείρησαν να σπάσουν τη συγκέντρωση με αποτέλεσμα να υπάρξουν επεισόδια.

 

 

 

ΚΚΕ: «Όργιο αυταρχισμού και καταστολής ενάντια στη συγκέντρωση σωματείων και φορέων»

Μετά από όσα διαδραματίστηκαν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει: «Καταγγέλλουμε το όργιο αυταρχισμού και καταστολής από την κυβέρνηση της ΝΔ, αυτή τη φορά ενάντια στη συγκέντρωση σωματείων και φορέων, που διαμαρτύρονταν έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την άγρια επίθεση των ΜΑΤ στη μαθητική διαδήλωση. Μάλιστα, αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να κάνουν και συλλήψεις εργαζομένων, οι οποίες αποτράπηκαν ύστερα από παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη».

«Μέσα σε τρεις μέρες, η κυβέρνηση της ΝΔ προσπάθησε χωρίς επιτυχία να διαλύσει μαζικές συγκεντρώσεις λαού και νεολαίας. Γελιέται αν νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει με τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες!» υπογραμμίζει, καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Μαθητές: Nέα κινητοποίηση στις 15 Οκτωβρίου

«Σήμερα χιλιάδες μαθητές συγκεντρωθήκαμε έξω από το υπουργείο Παιδείας. Αρνηθήκατε να μας συναντήσετε, να ακούσετε τα δίκαια αιτήματα μας. Δεν μας έκλεισαν απλά τις πόρτες, επιτέθηκαν με βία κυριολεκτικά σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Μας κυνήγησαν μέχρι και έξω από το mall», αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών Αθήνας

«Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο πως, ότι και να λέει για διάλογο με τους μαθητές, δεν έχει κανέναν απολύτως σκοπό να το κάνει!

Εκ μέρους της Συντονιστικής είχαμε στείλει email από χτες ζητώντας συνάντηση με την κ. Ν. Κεραμέως. Σήμερα το πρωί έξω από τις πόρτες του υπουργείου και ενώ ζητούσαμε να μπούμε μέσα μια αντιπροσωπεία, η κυβέρνηση μας επιτέθηκε πετώντας μας δακρυγόνα και χημικά. Διμοιρία ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένη έξω από το υπουργείο. Αξιοποίησαν, ακόμα μια φορά το γνωστό παιχνίδι ανάμεσα στα ΜΑΤ και σε μεμονωμένες και περιθωριακές ομάδες -πολλοί δεν είναι ούτε καν μαθητές- για να διαλύσουν την συγκέντρωσή μας.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας θα πάρουν την καλύτερη απάντηση!

Δεν μας σταματά τίποτα τώρα! Είμαστε χιλιάδες και έχουμε δίκιο! Το "παράλογο" και "παράνομο" που ζητάμε είναι τα σχολεία μας να λειτουργούν με ασφάλεια. Και το μόνο που δεχόμαστε από την κυβέρνηση είναι εκβιασμοί για τηλεαπουσίες, εισαγγελείς έξω από τα σχολεία, και τώρα και ΜΑΤ!

Αν η κυβέρνηση στα δίκαια αιτήματά μας επιλέγει να απαντήσει με βία και τρομοκρατία, εμείς επιλέγουμε να απαντήσουμε με οργανωμένο και ακόμα πιο δυνατό αγώνα!», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Κινητοποίηση και στη Θεσσαλονίκη

Παρόμοια κινητοποίηση από σωματεία, μαθητές και φοιτητές έλαβε χώρα και στη Θεσσαλονίκη, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα όπως «η τρομοκρατία δεν θα περάσει», «με ΜΑΤ χτυπάτε τους φοιτητές, μιλάτε για διάλογο, είστε υποκριτές».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.