Neo

Όταν ο Μητσοτάκης «μάζεψε» τον Γεραπετρίτη

Μπορεί ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, να είναι ο πλέον στενός και έμπιστος συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο είναι ακόμη κάπως άπειρος από την πολιτική -ή, τουλάχιστον, από την επικοινωνιακή διαχείρισή της. Κάπως έτσι, η δήλωσή του πως «η κόκκινη γραμμή είναι τα 6 μίλια» έφερε την ΝΔ σε κατάσταση… βρασμού και την κυβέρνηση σε πολύ δύσκολη θέση. Ευλόγως, λοιπόν, ο υπουργός Επικρατείας χθες πήρε πίσω όσα είχε πει, με συνέντευξή του στο «Πρώτο Πρόγραμμα». «Η κόκκινη γραμμή είναι μία και μόνη: ότι εμείς δεν απεμπολούμε ποτέ το δικαίωμά μας να φτάσουμε ως τα 12 ναυτικά μίλια», υπογράμμισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, προειδοποιώντας συγχρόνως ότι «η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει οποιοδήποτε υποθαλάσσιο γεωτρύπανο». Και, όπως πληροφορείται ο Neo, ο Γεραπετρίτης δεν σκέφτηκε μόνος του να… τα μαζέψει, αλλά τού ζητήθηκε άνωθεν.

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ώστε λοιπόν συνταξιούχα (ος) κί εσύ ; Τότε τι είναι αυτά που γράφεις “ Βακέτα “ ή κληρούχα μου ;
    «..ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΓΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΟΣ ΩΣ ΜΟΥΤΣΟΣ ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ–…..»
    Εδώ θα τα ξεράσεις όλα από μόνος (η ) σου ή θα στα βγάλουμε στην φόρα δια της εις άτοπον απαγωγής .

  2. FEMA 19:14 21/10/2020

    ΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ,ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ?

  3. Εγω πράγματι δεν δουλεύω. Δούλεψα αρκετά στην ζωή μου !
    Ναι έκανα και μούτσος !
    Είμαι συνταξιούχος τωρα,, αλλά πάντα ενεργός πολίτης όχι μόνον με δικαιώματα αλλά και με υποχρεώσεις και έχω ζήσει σε διάφορες κοινωνίες ξέροντας ότι χρειαζόμαστε και εδώ στην γενέτειρα μας, ορισμένε ας αλλαγές για την κοινωνία μας και για το σύνολο του πληθυσμού μας.
    Εσύ είσαι νέος άνθρωπος .
    Συμπεραίνω λοιπόν ότι , είσαι τεμπέλης(α) , ανίκανος(η)να κάνεις μια δουλειά , η ανεργος(η) λόγω “άπονων εξουσιών “ ή Ατυχήματος .
    Τέλος υποθέτω ότι αυτή είναι η δουλειά σου , να γράφεις εδώ , ίσως και αλλου !
    Υπηρετείς τον Τσίπρα . και για να ζήσεις χρειάζεσαι ένα μισθό . Λογικό !
    Αν δεν το πέτυχα , δώσε μας εσύ την απάντηση .
    Είδες δεν Αναφέρομαι στο γεγονός ότι Ισχυρίζεσαι ότι είσαι δικηγόρος ….,
    θα αδικούσα το επάγγελμα !

  4. === ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ
    ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΠΑΘΟΣ…
    === ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ »ΤΙ ΠΑΘΟΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ».
    === ΑΠ’ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΧΕΙ ΠΑΘΟΣ, ΕΧΕΙ ΠΝΕΥΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ !!!!!!!!!!!!!!!

  5. FEMA 14:57 21/10/2020

    ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΣΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΑΛ?—–,ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ–ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΡΩΤΑΩ, ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΑΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ.

  6. ΕΔώ νομίζω ότι ταιριάζει το έγραψε πολύ π4οσφατα ο Γιώργος Παπανδρέου για την κατάσταση .

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πώς μπορεί η Ελλάδα να έχει κύρος αν η εξωτερική μας πολιτική περιορίζεται στην καταγγελία, στην επιδίωξη εξεύρεσης του καλύτερου προστάτη, στα παράπονα προς τους ισχυρότερους, ή στη λογική ότι «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου»; Για αυτό, θελήσαμε η διεθνής παρουσία μας να είναι δυναμική, παραγωγική, καινοτόμα και ουσιαστική.
    Αξιοποιώντας τη θέση μας στην Ευρώπη αλλά και την παράδοση της χώρας μας που περιλαμβάνει τις Ολυμπιακές αξίες όπως η Εκεχειρία, κινηθήκαμε προτάσσοντας την ειρήνη, τη σταθερότητα και την περιφερειακή συνεργασία. Παίξαμε σημαντικό πολιτικό ρόλο, ευρύτερο του οικονομικού μεγέθους μας, στην προσπάθεια ειρήνευσης σε περιφερειακές συγκρούσεις, όπως στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, την αποπυρηνικοποίηση, τις συγκρούσεις στην Μεσόγειο, αλλά και στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας (επί Προεδρίας μας της ΕΕ το 2003), που ξεκινώντας από τον Καύκασο, περιλαμβάνει τις χώρες της Βαλτικής και τη Ρωσία, έως και την Βόρεια Αφρική.
    Η Ελλάδα έτσι, είχε καταφέρει να βρίσκεται δυο βήματα μπροστά από τις εξελίξεις και να διαμορφώνει περιφερειακές συνεργασίες αναδεικνύοντας τα κοινά συμφέροντα με τρίτες χώρες. Κερδίζαμε όταν, αντί να περιοριζόμαστε σε μια αμυντική θέση, λόγω των διμερών μας προβλημάτων, με έξυπνη στρατηγική και στοχευμένες κινήσεις είχαμε λόγο και ρόλο σε ευρύτερα γεωπολιτικά ζητήματα.
    Για αυτό άλλωστε, από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως και επί Κώστα Σημίτη, προσπαθούσαμε πάντα να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα, να λαμβάνουμε υπόψη τα αντικρουόμενα συμφέροντα και τους συσχετισμούς όλων των δυνάμεων, προκειμένου να αναδεικνύουμε κοινούς τόπους, που τελικά συνέβαλαν στη σταθερότητα καθώς και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων μας.
    Δυστυχώς, τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, στερούνται σε γενικές γραμμές, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μιας συνολικής και συνεκτικής στρατηγικής στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε συχνά πίσω από τα γεγονότα και να περιοριζόμαστε στους καλύτερους δυνατόν τακτικούς χειρισμούς. Και το χειρότερο, πολλές φορές να αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε σε επιλογές ανάγκης, που στην καλύτερη των περιπτώσεων, αν δεν έχουν κόστος, δεν υπηρετούν όπως θα έπρεπε τα συμφέροντά μας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.