ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας

Παπανάτσιου: Στόχος της ΝΔ η αναδιάρθρωση της αγοράς και η ρευστοποίηση της περιουσίας των πολιτών

Με αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού ξεκίνησε την τοποθέτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, λέγοντας πως είναι υποχρέωση της κάθε γυναίκας προς τον εαυτό της η πρόληψη και η διάγνωση.

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών, συνέχισε απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών, σχετικά με την αποστροφή του για τον «λόγο υπέρ του αδυνάτου», λέγοντας: «Βάζετε τον πολιτικό εαυτό σας στην θέση κάποιου που παλεύει να πείσει για το δικαιώματά του στη σύνταξη; Εσείς αρνείστε να δώσετε πίσω αυτά που εσείς τους κόψατε».

Η ΝΔ κάνει το άσπρο-μαύρο ενώ βυθίζει τη χώρα στην ύφεση, συνέχισε η κ. Παπανάτσιου. «Θεσμοθετείτε την αφαίμαξη των εισοδημάτων, την αρπαγή της περιουσίας των πολιτών σε καιρό πανδημίας και μετατρέπετε τους πολίτες σε ενοικιαστές στα σπίτια τους».

Η βουλευτής στη συνέχεια, σημείωσε πως ό,τι δεν έγινε στα χρόνια των μνημονίων, έρχεται η ΝΔ να το κάνει τώρα, τονίζοντας πως «έχετε προβεί σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση στη κοινωνία. Επιδοτείτε την ανεργία και την άμισθη εργασία. Με τις πολιτικές σας γυρίσαμε σε εποχές δεύτερου μνημονίου, που φόρτωσαν τη χώρα με 70 δισ. μνημονιακά μέτρα - τα μισά από αυτά ήταν φόροι». Όσο για τους νόμους που διαφήμισε η κυβέρνηση, θύμισε «ότι οι μισοί από αυτούς ήταν σχεδόν έτοιμοι, όπως η πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων, και κάποιοι εν ενεργεία, όπως 120 δόσεις και η μείωση του ΕΝΦΙΑ. [..] Οι υπόλοιποι, που ήταν επιλογές δικές σας, αφορούσαν μειώσεις του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων και των μερισμάτων. Που καταλήξαμε; Ο συνολικός φόρος που χρεώθηκε στους πολίτες, παραμένει στα επίπεδα των προηγούμενων χρόνων, μειωμένος ελάχιστα. Στα νομικά πρόσωπα από την άλλη, υπάρχει αισθητή μείωση φόρων, από τα 3,5 δισ. στο 1,5 δισ. [..] Αυτή είναι η δίκαιη κατανομή της ΝΔ. Κοινωνικοποίηση των ζημιών, ιδιωτικοποίηση των κερδών» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Παπανάτσιου.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 15:22 25/10/2020

    Σε ρευστοποίηση όλης της Δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Έδωσαν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ όλη την περιουσία του Δημοσίου στους ξένους τοκογλύφους και τολμάνε και μιλάνε οι αλήτες της Κουμουνδούρου. Και να φανταστεί κανείς ότι αυτή που μας κουνάει το δάχτυλο προέρχεται από το κόμμα του χαφιέ το ΚΚΕ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.