ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Aλεξάντερ Τσεφερίν

Πρόεδρος της UEFA: «Σχέδιο για Final-4 στο Champions League»

Ο πρόεδρος της UEFA, Aλεξάντερ Τσεφερίν, παραχώρησε συνέντευξη στο δίκτυο Movistar, αναλύοντας την τρέχουσα κατάσταση στο ποδόσφαιρο, εστιάζοντας σε πιθανές εξελίξεις στη μορφή του Champions League, το EURO και το VAR. Επιβεβαιώνοντας ότι από το 2024 η ευρωπαϊκή ομοσπονδία εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής Final-4 στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης το EURO 2020 το ερχόμενο καλοκαίρι, μπορεί αντί σε 12 να διεξαχθεί σε μόνο μία χώρα.

«Ένα Final-8, όπως συνέβη εφέτος λόγω του κορονοϊού είναι περίπλοκο για το ημερολόγιο. Αλλά ένα Final-4, μια εβδομάδα ποδοσφαίρου, θα ήταν ένα υπέροχο γεγονός που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο σε μεγάλες πόλεις. Πιστεύω ότι είναι μια βιώσιμη επιλογή από το 2024», τόνισε.

«Ανησυχούμε πάντα για την υγεία, αλλά είμαστε απολύτως σίγουροι ότι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί το 2021. Η μορφή παραμένει αμετάβλητη, με 12 χώρες, αλλά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα μπορούσαμε να παίξουμε σε ένδεκα, πέντε ή ακόμα και σε μία χώρα», πρόσθεσε.

Σχετικά με το VAR, ο Τσεφερίν είπε: «Το VAR βοηθά το ποδόσφαιρο, αλλά μπορεί επίσης να το καταστρέψει. Δεν νομίζω ότι θα επιστρέψουμε πίσω και το VAR δεν θα αποκλειστεί, αλλά νομίζω ότι υπάρχει πολύ περιθώριο βελτίωσης».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.