ΚΟΣΜΟΣ

Μάρκους Σέντερ

Πρωθυπουργός Βαυαρίας: Κινδυνεύουμε να χάσουμε τον έλεγχο της πανδημίας

Για τον κίνδυνο να χαθεί ο έλεγχος της πανδημίας του κορονοϊού στην Γερμανία προειδοποίησε ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, τονίζοντας ότι βασική προτεραιότητα παραμένει η διατήρηση της λειτουργίας των σχολείων και της οικονομίας. Το «lockdown» βρίσκεται μπροστά στην πόρτα μας, προειδοποίησε η υπουργός Υγείας του Βερολίνου, αναφερόμενη στην εξέλιξη της πανδημίας στην πρωτεύουσα.

«Ο κορονοϊός επέστρεψε με όλη του τη δύναμη. Το δεύτερο κύμα είναι εδώ», δήλωσε ο κ. Σέντερ μιλώντας στο βαυαρικό κοινοβούλιο και τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή και σύνεση προκειμένου να αποφευχθεί η ανάγκη γενικευμένου «lockdown». «Προτεραιότητά μας είναι να αποφύγουμε ένα γενικό lockdown», δήλωσε και ανακοίνωσε την εισαγωγή νέων μέτρων, όπως την προσθήκη του «σκούρου κόκκινου» φαναριού, για τις περιοχές με περισσότερα από 100 κρούσματα κορονοϊού σε διάστημα επτά ημερών και την υποχρεωτική διενέργεια εβδομαδιαίου τεστ για τους κατοίκους της Βαυαρίας οι οποίοι ταξιδεύουν καθημερινά στις γειτονικές χώρες για την εργασία τους. Διευκρίνισε πάντως ότι η βαυαρική κυβέρνηση επιθυμεί τα σύνορα να παραμείνουν ανοιχτά, παρά την αύξηση κρουσμάτων τόσο στην Γερμανία όσο και στις γύρω χώρες.

Στο Βερολίνο, το οποίο εδώ και μέρες κατατάσσεται στις «περιοχές κινδύνου», η υπουργός Υγείας Ντιλέκ Καλαϊτσί προειδοποίησε σήμερα μιλώντας στο Ραδιόφωνο Βερολίνου - Βραδεμβούργου (RBB) για τον κίνδυνο νέου «lockdown» στην πόλη, ενώ παραδέχθηκε ότι είναι πλέον σχεδόν αδύνατο να παρακολουθήσει κανείς την εξέλιξη των μολύνσεων και να αποδώσει τα νέα κρούσματα σε συγκεκριμένη εστία. Από το ερχόμενο Σάββατο μάλιστα τα μέτρα αυστηροποιούνται, με την επιβολή χρήσης μάσκας σε δέκα κεντρικούς δρόμους του Βερολίνου, με αυξημένη εμπορική κίνηση και με την εισαγωγή νέων περιορισμών σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικές συγκεντρώσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.