ΕΛΛΑΔΑ

Θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών

Πρώτη νύχτα στη φυλακή για τους χρυσαυγίτες - Άφαντος ο Παππάς

Στις φυλακές Δομοκού μετήχθησαν το βράδυ της Παρασκευής τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, που κρίθηκαν ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Αμέσως μετά την άφιξή τους ο διευθυντής των φυλακών προχωρά σε προσωπική συνέντευξη με κάθε κρατούμενο ξεχωριστά, κατά την οποία ενημερώνεται για τυχόν ζητήματα υγείας ή άλλα θέματα. Από την συνέντευξη αυτή προκύπτει πώς θα χωριστούν τα δίδυμα που θα είναι στο ίδιο κελί.

Κατά την διάρκεια της κράτησης τους έχει ληφθεί μέριμνα να μην έρχονται σε επαφή με άλλους κρατούμενους για λόγους ασφαλείας, αλλά ούτε και μεταξύ τους, όσοι είναι «στα μαχαίρια».

Όλοι θα τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών λόγω κορωνοϊού, αφού πρώτα υποβληθούν στο σχετικό τεστ.

Η μεταγωγή τους έγινε με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και μέτρα ασφάλειας, αλλά και αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό.

 

 

Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά, ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, ο επονομαζόμενος και υπαρχηγός μετά τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η τελευταία φορά που αστυνομικοί είδαν τον Χρήστο Παππά ήταν στις 10 Οκτωβρίου όταν βγήκε για έξοδο και επέστρεψε στη συνέχεια στο σπίτι του στου Παπάγου.

Ο ίδιος είχε δώσει το «παρών» στο τμήμα του Παπάγου την 1η Οκτωβρίου, ως όφειλε σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του το 2015. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Interpol, όπου πρόκειται για μια διαδικασία που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις και ενεργοποιήθηκε τώρα για το φυγόποινο μέλος της Χρυσής Αυγής. Η αστυνομία η οποία έχει ελέγξει και το σπίτι του στην περιοχή του Παπάγου, αλλά και σε Γιάννενα συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό του ενώ εξετάζει όλα τα πιθανά σημεία που θα μπορούσε να βρεθεί.

Πάντως ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ χθες το βράδυ, ανέφερε ότι γνώριζε εδώ και καιρό ότι ο πελάτης του πιστεύει πως δεν είναι σωστό να εκτίσει ολόκληρη την πρωτοβάθμια ποινή του έως ότου εκδοθεί απόφαση του Εφετείου. «Μεγαλύτερη ποινή από το να εκτίσεις 5 χρόνια και μετά να ακυρωθούν δεν υπάρχει από αυτό», σημείωσε. Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανάκη ο Χρήστος Παππάς βρισκόταν όντως υπό διακριτική επιτήρηση της αστυνομίας αλλά κατάφερε και ξέφυγε.

Δεν απάντησε αν βρίσκεται ή όχι στην Ελλάδα και τόνισε πως δεν έχει μιλήσει μαζί του, γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν εύκολο οι αρχές να τον εντοπίσουν. «Τώρα τι θα κάνει τις επόμενες ημέρες θα το δούμε πάλι», είπε ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.