ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα κινόα με μπρόκολο, ραπανάκι και φέτα

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα κινόα με μπρόκολο, ραπανάκι και φέτα.

Υλικά

  • 2 φλ. μπρόκολο (368 γρ.) κατεψυγμένο, κομμένο
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κινόα (185 γρ.)
  • 6 ραπανάκια, τεμαχισμένα σε λεπτές φέτες
  • ½ φλ. φέτα, θρυμματισμένη
  • ¼ φλ. χυμό λεμονιού
  • ½ φλ. φρέσκο κάρδαμο ή μαϊντανό, κομμένο
  • αλάτι, χοντρό, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Εκτέλεση

Ρίχνουμε την κινόα σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.

Καλύπτουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά με το καπάκι.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μπρόκολο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το μπρόκολο σε μερίδες και μαγειρεύουμε, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει και να παίρνει ελαφρώς χρώμα.

Αφαιρούμε το μπρόκολο από το τηγάνι, πριν αρχίσει να δυαλύεται, και το επστρέφουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε την κινόα, το φρέσκο κάρδαμο, τα ραπανάκια, τη φέτα, το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.