ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα ζυμαρικών με λαχανικά και ζαμπόν

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα ζυμαρικών με λαχανικά και ζαμπόν.

Υλικά

  • 225 γρ. κοφτά ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 280 γρ. μείγμα κατεψυγμένων λαχανικών, αποψυγμένα
  • 110 γρ. ζαμπόν, σε κύβους
  • 1 φλ. γραβιέρα, τριμμένη
  • ¼ φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε το μείγμα λαχανικών και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 περίπου λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και στραγγίζουμε τα λαχανικά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, 1ή 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα φήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μείγμα λαχανικών, το ζαμπόν, τη γραβιέρα, το κρεμμύδι, τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, ½ κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να παγώσει καλά.

Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.