Neo

Σήκωσε το γάντι Κοτζιά ο Κατρούγκαλος

Αν και ως τώρα ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν ήθελε να ανοίξει κάποιο μέτωπο με τον επικεφαλής του «Πράττω» και πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, φαίνεται ότι ακόμη και για τον μειλίχιο τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια πράγματα δεν μπορεί να μένουν αναπάντητα. Έτσι, ο Κατρούγκαλος δημοσίευσε μία προσεκτική απάντηση, σηκώνοντας για πρώτη φορά του γάντι του Νίκου Κοτζιά και καλώντας τον, όταν θέλει να διατυπώνει κριτική, να το κάνει επί δεδομένων. «Καλοδεχούμενη η κριτική, αλλά καλό είναι να βασίζεται στα δεδομένα», αναφέρει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου όχι μόνο δεν εγκαταλείπει τα αρχές μας στην εξωτερική πολιτική, αλλά σε μια κρίσιμη στιγμή συγκυρία αναδεικνύει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως το μόνο κόμμα με εμπεριστατωμένες θέσεις και στρατηγική».

Η απάντηση Κατρούγκαλου έχει ως εξής:

«Καλοδεχούμενη η κριτική, αλλά καλό είναι να βασίζεται στα δεδομένα. Η απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου όχι μόνο δεν εγκαταλείπει τα αρχές μας στην εξωτερική πολιτική, αλλά σε μια κρίσιμη στιγμή συγκυρία αναδεικνύει ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως το μόνο κόμμα με εμπεριστατωμένες θέσεις και στρατηγική.

Τέλος, αν κάποιοι μας κατηγορούν για στροφή σε πατριωτισμό ή εθνικισμό και κάποιοι άλλοι σε εγκατάλειψη πατριωτισμού, μάλλον κάτι καλό κάνουμε εμείς και κάποιο λάθος οι επικριτές μας».

Φυσικά, ο Κοτζιάς δε θα μπορούσε να μην διεκδικήσει το δικαίωμα στην... τελευταία λέξη, καθώς ανταπάντησε στον τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ:

«Εγκαταλείψατε στην ανακοίνωση πατριωτισμό, τον ταυτίζεις δε με τον εθνικισμό, μπορεί να μην ξέρεις τη διαφορά, έμμεσα αναγνωρίσατε δικαιώματα στην Τουρκία και αποφεύγετε σαν ο διάβολος το λιβάνι να μιλήσετε για κατοχή στην Κύπρο. Αυτά να εξηγήσετε στον κόσμο της αριστεράς», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.