Neo

Στα δικαστήρια κατά Μπογδάνου η «Αυγή»

Νομικά εναντίον του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί η εφημερίδα «Αυγή», καθώς ο βουλευτής, σε μία προσπάθεια να διατυπώσει κριτική για το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Αυγής, χρησιμοποίησε ένα μοντάζ του λογοτύπου της Αυγής και του σήματος της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής σχολιάζοντας «ίδιο μαγαζί».

Η «Αυγή», λοιπόν, δε θα το αφήσει να πέσει κάτω, όπως η ίδια προανήγγειλε στην ηλεκτρονική της έκδοση με το εξής κείμενο:

«Το πρωτοσέλιδο της «Αυγής της Κυριακής» δημιούργησε αίσθηση, αποσπώντας πολλά θετικά σχόλια. Παράλληλα, άμα τη εμφανίσει του στα περίπτερα το βράδυ του Σαββάτου εξαπολύθηκε μια συντονισμένη επίθεση εναντίον της εφημερίδας μας από δημοσιολογούντες, που κορυφώθηκε από την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Στο «πανηγύρι» που επιχείρησαν να στήσουν αυτοί οι κύκλοι συμμετείχε, όπως ήταν αναμενόμενο, και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Ωστόσο αυτή τη φορά το μένος του για την «Αυγή» ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Σε επίσημους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησε μονταρισμένη φωτογραφία στην οποία συνδύαζε το ναζιστικής έμπνευσης σήμα της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με το σήμα της εφημερίδας μας. Φαίνεται μάλιστα πως συνόδευσε την ανάρτησή του με τη φράση «ίδιο μαγαζί», την οποία κατόπιν πιθανότατα αφαίρεσε.

Η «Αυγή» θα κινηθεί νομικά εναντίον του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, καθώς με την ανάρτησή του προσβάλλει βάναυσα την ίδια την εφημερίδα που έχει διαρκές «μέτωπο» με τους ναζί και τον φασισμό, τους εργαζόμενους σε αυτήν και φυσικά τους αναγνώστες της.

Η εφημερίδα μας έτσι επιθυμεί να μπει επιτέλους τέλος στην προσπάθεια ορισμένων να παρομοιάζουν την δημοσιογραφική εργασία και έρευνα με μια χαρακτηρισμένη από τη δικαιοσύνη εγκληματική οργάνωση, αλλά και να εξισώνουν τους δημοκρατικούς αγώνες και ευαισθησίες με την εγκληματική δράση μιας ναζιστικής συμμορίας».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FEMA 20:36 18/10/2020

    ΕΝΩ ΕΣΥ ,ΠΟΥ ΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΝΑΖΙΣΤΗΣ ,,ΤΙΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ,ΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ,—ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ,ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.!!!

  2. SPARTA. 7:42 13/10/2020

    Πολύ σωστή η τοποθέτηση Μπογδάνου. Ίδιο φασιστικό περιχόμενο έχει η φασιστοφυλλάδα ΑΥΓΗ. Όταν οι Έλληνες πατριώτες προσπαθούσαν να συνέλθουν από την Γερμανική κατοχή η φασιστοφυλλάδα ΑΥΓΗ, έκανε πλάτες στις ξε΄νες κουμμουνιστικές δυνάμεις στην Αλβανία του Χότζα, στην Γιουγκοσλαβία του Τίτο και στην Σοβιετική Ένωση του πατερούλη δολοφόνου Ιωσήφ Στάλιν, προκειμένου να κυριαρχήσουν στην πατρίδα μας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.