ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ταμπουλέ με κινόα, σολομό και ντοματίνια

Μία εξαιρετική συνταγή για ταμπουλέ με κινόα, σολομό και ντοματίνια.

Υλικά

  • 1 φιλέτο σολομού, μαγειρεμένο στον ατμό
  • 500ml νερό
  • 1 φλ. (185γρ.) κινόα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 4 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 15 ντοματίνια
  • 2 αγγουράκια, τεμαχισμένα
  • 4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε μία πρέζα αλάτι και την κινόα.

Καλύπτουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για 5 λεπτά με το καπάκι.

Αφαιρούμε το καπάκι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.

Μεταφέρουμε την κινόα σε ένα μπολ σερβιρίσματος.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ½ κ.γ. αλάτι, το χυμό λεμονιού, τα ντοματίνια, το αγγούρι, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το δυόσμο και ανακατεύουμε.

Θρυμματίζουμε το σολομό, προσθέτουμε το ψάρι στην κινόα και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.