ΕΛΛΑΔΑ

Τι δήλωσε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Θεσσαλονίκη: Με καταθέσεις στεφάνων ο εορτασμός της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα

Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Παύλου Μελά και των λοιπών Μακεδονομάχων στην πλατεία Εθνικής Αμύνης και Τσιρογιάννη πραγματοποιήθηκε το πρωί, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο ΓΓ της Κ.Ο. της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

Νωρίτερα στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιήθηκαν επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και ομιλία από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου. Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες αποστάσεις και τα μέτρα που προβλέπονται από το υγειονομικό πρωτόκολλο για την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σε δήλωσή του, ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι ο Μακεδονικός Αγώνας εδραίωσε την ελληνικότητα της Μακεδονίας: «Ο Μακεδονικός Αγώνας είναι εκείνος που σφράγισε και εδραίωσε την ελληνικότητα της Μακεδονίας», είπε προσθέτοντας ότι ο Μακεδονικός Αγώνας «είναι η απόδειξη ότι ενωμένοι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να διαφυλάξουμε με κάθε θυσία την εθνική μας ταυτότητα».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στον αδριάντα του Παύλου Μελά και των Μακεδονομάχων, στην πλατεία Εθνικής Αμύνης και Τσιρογιάννη, απέναντι από τον Λευκό Πύργο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.