ΕΛΛΑΔΑ

Τα μέτρα που ισχύουν για την εστίαση

Θεσσαλονίκη: Τα μέλη Πρωτοβουλίας Εστίασης ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση

Ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση ζητούν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης, που περιλαμβάνει τους ιδιοκτήτες τουλάχιστον 250 επιχειρήσεων. Με σχετική ανακοίνωση, εκτός από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν ζητούν αποζημιώσεις «ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, μετά το δεύτερο ακαριαίο κλείσιμο σε μια νύχτα», στήριξη στις μισθώσεις με μειώσεις ενοικίων, παράταση μισθώσεων για τα χρονικά διαστήματα που είναι κλειστά ή υπολειτουργούν και με εφαρμογή από τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, ζητούν επιλεγμένη αναστολή για τις αδύναμες επιχειρήσεις που δεν είναι βιώσιμες με βάση τα περιοριστικά μέτρα, προστασία του προσωπικού και των θέσεων εργασίας, με οικονομικές ενισχύσεις.

Ακόμη, ζητούν για τουλάχιστον έναν χρόνο και ειδικά για την εστίαση, μείωση του ΦΠΑ στο 6%, περιορισμό των εισφορών στο 25%, επανένταξη στις χαμένες ρυθμίσεις και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα συσσωρευμένα χρέη που δημιουργήθηκαν από τα lockdown και τα επαναλαμβανόμενα περιοριστικά μέτρα.

Τι ισχύει για την εστίαση

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων από το διάγγελμα του πρωθυπουργού, η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής αναφέρει ότι οι δραστηριότητες κατ’ οίκον διανομής (delivery) και παραλαβής από το κατάστημα (take away), εξαιρούνται.

Πιο αναλυτικά, για τον κλάδο της εστίασης τα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή από το πρωί της Τρίτης και θα έχουν περίοδο ισχύος ενός μηνός, η ένωση στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοιχτούς χώρους σε όλες τις περιοχές της χώρας
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών από τις 12 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί
  • Αναστολή λειτουργίας όλων των χώρων εστίασης
  • Εξαιρούνται τα κατ’ οίκον διανομής (delivery) και παραλαβής από το κατάστημα (take away)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.