AUTO - MOTO

Έχει μόνο δύο καθίσματα το ένα απέναντι στο άλλο

Το νέο Origin, ένα όχημα χωρίς τιμόνι και πεντάλ, παρουσίασε η Cruise

Η αυτοκινητοβιομηχανία Cruise ανακοίνωσε ότι η πλειοψηφική μέτοχής της General Motors, θα ζητήσει έγκριση από τις ΗΠΑ τους ερχόμενους μήνες για να αναπτύξει περιορισμένο αριθμό οχημάτων Cruise Origin χωρίς τιμόνι και πεντάλ.

Η Cruise παρουσίασε το Origin, το οποίο έχει μόνο δύο καθίσματα το ένα απέναντι στο άλλο, το οποίο μπορεί να χωρέσει άνετα τέσσερις επιβάτες. Η GM σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή του Origin στο Ντιτρόιτ στα τέλη του 2021 ή στις αρχές του 2022.

Η Cruise LLC, που συνήθως αναφέρεται ως Cruise, είναι μια αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, της Καλιφόρνια. Ιδρύθηκε το 2013 από τους Kyle Vogt και Dan Kan και δοκιμάζει και αναπτύσσει αυτόνομη τεχνολογία αυτοκινήτων.

Τον Μάρτιο του 2016, η General Motors απέκτησε την Cruise έναντι ενός μη κοινοποιηθέντος ποσού. Η Cruise έλαβε άδεια για τη δοκιμή της τεχνολογίας αυτοκινούμενων οχημάτων από το Τμήμα Μηχανοκίνητων Οχημάτων της Καλιφόρνιας τον Ιούνιο του 2015, εννέα μήνες πριν από την απόκτησή της από την GM. Η εταιρεία αποτελεί τον πυρήνα των προσπαθειών για αυτόνομη οδήγηση της GM.

Οι παρατηρητές της βιομηχανίας σημείωσαν ότι η διευθύνουσα σύμβουλος της GM, Mary Barra, έχει δηλώσει ότι η GM επέτρεψε στην Cruise να παραμείνει υπεύθυνη τόσο για την τεχνολογία όσο και για την εμπορευματοποίηση, δίνοντας στην Cruise ανεξαρτησία προκειμένου να αποφευχθούν οι παγίδες όταν μια μεγάλη εταιρεία αποκτά μια μικρή εταιρεία υψηλής τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.