ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας σε Τσίπρα: Κάνατε 25.000 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Τσίπρας: Πρόταση μομφής κατά Σταϊκούρα

Πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Βουλή στο νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, προκειμένου όπως ανέφερε να ξεκινήσει η τριήμερη συζήτηση και να αναγκαστεί να έλθει στην Βουλή ο πρωθυπουργός και να απολογηθεί.

Νωρίτερα, σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «εκτρωματικό νομοσχέδιο για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις», κατά τη σημερινή συζήτηση για το νέο Πτωχευτικό Κώδικα.

Ο Αλ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του σχολιάζοντας έντονα την απουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη σημερινή συζήτηση, κατηγορώντας τον ότι «εδώ και 16 μήνες κυβερνά τη χώρα από το control room ενός καλοταϊσμένου μηχανισμού προπαγάνδας» και ότι «φροντίζει πάντα να αποφεύγει σα το διάολο το λιβάνι την αντιπαράθεση στα κρίσιμα και κυρίως σε όσα δεν υπάρχουν από τη πλευρά του ουσιαστικά επιχειρήματα». «Φροντίζει πάντα, ο αόρατος αρχισυντάκτης της ενημέρωσης να αλλάζει θέμα στα γρήγορα, όπου δε τον παίρνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την έξαρση της πανδημίας αναφέρθηκε στα πάνω από 800 κρούσματα και πάνω από 500 νεκρούς, την ώρα που, όπως είπε, βρίσκονται «τα δημόσια νοσοκομεία σε υψηλή πίεση ξανά, γιατί εν τω μεταξύ δεν έγινε ούτε μια πρόσληψη μόνιμου προσωπικού».

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, υποστηρίζοντας ότι ενώ η κυβέρνηση κατηγορεί τους "ανεύθυνους νέους" ακόμα και τους  "ανεύθυνους αντιφασίστες", «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα, με γελοία επιχειρήματα, είπε ότι στα λεωφορεία και στους συρμούς του μετρό δεν υπάρχει κίνδυνος της δημόσιας υγείας».

«Κολλάει μόνο εκεί όπου την ευθύνη έχουν οι πολίτες. Όπου έχει την ευθύνη η Πολιτεία δε κολλάει», σχολίασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χρ. Σταϊκούρας: Ο Τσίπρας που έλεγε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» έκανε 25 χιλ. ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Απαντώντας ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε: «Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γιατί μας έχει συνηθίσει σε τέτοια εκφορά λόγου. Δεν τιμούν όμως τον ίδιο όσα είπε. Είπε για νομοσχέδιο που συζητείται στα μουλωχτά όταν συζητείται δέκα ημέρες με δημόσιες συνεδριάσεις. Είπε για εξυπηρέτηση τραπεζών όταν οι τράπεζες έχουν εκφράσει την διαφωνία τους με τις προωθούμενες διατάξεις Αιδώς Αργείοι».

Ο υπουργός υπενθύμισε στο Σώμα τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα περί «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» για να ενημερώσει ότι επί ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης εγιναν περισσότερες από 25 χιλιάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

«Ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι επί ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί. Έγιναν 25 χιλιάδες. Είχατε πει κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη για να έρθει ο κ. Τσακαλώτος και να πει ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι καλό για τράπεζες και για κοινωνικούς λόγους. Είχατε πει για σεισάχθεια και εσείς καταργήσατε την προστασία πρώτης κατοικίας. Είχατε πει για διαγραφή χρεών. Και τελικά πήγατε στην τεράστια απώλεια των ελλήνων φορολογούμενων με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Για προστασία πρώτης κατοικίας. Σας το είπαν οι φορείς. Προστασία πρώτης κατοικίας με οριζόντιο τρόπο δεν υφίσταται στην χώρα από τον Φεβρουάριο 2019 με υπογραφή Τσίπρα».

Την κατάθεση πρότασης μομφής στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για τον πτωχευτικό κώδικα ανακοίνωσε πριν από λίγο στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για τον κώδικα όσο και για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού και είπε ειδικότερα για την πρόταση μομφής:

Σας ζητάω, κύριε υπουργέ, να αποσύρετε αυτό το νομοσχέδιο.

Στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. όχι μόνο δεν επισπεύστηκαν αλλά λόγω της πανδημίας αναστάλθηκαν διαδικασίες ρευστοποίησης και πτώχευσης.
Εσείς εδώ πράττετε το αντίθετο.

Όχι μόνο δεν αναστέλλετε αλλά επισπεύδετε αλλάζοντας και το πτωχευτικό κώδικα για να χρεοκοπούν φυσικά πρόσωπα και νοικοκυριά.
Σας ζητώ να το αποσύρετε έστω και τώρα.

Ή μάλλον σας δίδω μια ευκαιρία να μην εγγράψετέ το όνομά σας με μαύρα γράμματα στην κοινωνική και οικονομική ιστορία αυτού του τόπου.

Στο βαθμό όμως που επιμένετε -και από ό,τι βλέπω επιμένετε- είμαι αναγκασμένος να αξιοποιήσω τα όπλα που μου δίνει ο κανονισμός της Βουλής, σε τέτοιας ύψιστης σημασίας ζητήματα.

Ανακοινώνω λοιπόν στο σώμα, ότι με βάση το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής καταθέτουμε πρόταση μομφής εναντίον του υπουργού που εισηγείται αυτόν το νόμο έκτρωμα.

Τον νόμο της πτώχευσης, της χρεοκοπίας ακόμη και φυσικών προσώπων και νοικοκυριών.

Τον νόμο της άμεσης ρευστοποίησης της περιουσίας τους.

Τον νόμο που μετά από οκτώ χρόνια προστασίας εντός των μνημονίων, έρχεται να άρει της προστασία της πρώτης κατοικίας και μάλιστα εν μέσω πανδημίας.

Δε θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε τη προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες στα μουλωχτά.

Σαν τους κλέφτες.

Να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση.

Να αναγκαστεί να έρθει και ο κύριος Μητσοτάκης, που κρύβεται.

Να έρθει και να μας εξηγήσει κύριε υπουργέ, γιατί σας υπερασπίζεται και ποια είναι τα συμφέροντα και οι λόγοι εκείνοι που επιβάλουν εν μέσω πανδημίας να νομοθετείτε την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη ρευστοποίηση της περιουσίας των αδύναμων συμπολιτών μας».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 8:34 23/10/2020

    Ο πανέξυπνος Υπουργός Οικονομικών κύριος Σταικούρας πέρασε νόμο για να έρθουν στην Ελλάδα συνταξιούχοι υψηλών εισοδημάτων από το εξωτερικό να αγοράσουν κατοικία και να μείνουν μόνιμα στην χώρα μας. Ο Αλέξης Τσίπρας επί των ημερών του άνοιξε την πόρτα στον κάθε ξεβράκωτο Ισλαμιστή κακοποιό. Θα σπάσει τα μούτρα του ο μπαχαλάκιας Τσίπρας από τον Κυριάκο που του έχει πάρει κυριολεκτικά τα σώβρακα και τον έχει κάνει πελάτη του.

  2. Κίνηση απελπισίας ενός πολιτικού τενεκέ που τον αμφισβητεί ακόμα και το ίδιο το πολιτικό μόρφωμα του οποίου ηγείται. Για να διατηρήσει και να σώσει την συσπείρωση του υπό διάλυση κόμματος του έκανε αυτήν την κίνηση, όχι ο πολιτικός άνδρας όπως γράφει πιο πάνω η λινάτσα του ΣΎΡΙΖΑ, αλλά το πολιτικό τσογλάνι. Μιλάει αυτός που επί των ημερών του έγιναν 25.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μιλάει αυτός που άφησε την λαϊκή ιδιωτική περιουσία βορά στα νύχια των ξένων τοκογλύφων. Κάποιος που είχε συνάψει δάνειο με Ελληνική τράπεζα βρέθηκε ξαφνικά να χρωστάει σε Σουηδική η Δανέζικη τράπεζα αφού ο Τσίπρας επέτρεψε την πώληση κόκκινων δανείων σε ξένους. Ο πολιτικός καραγκιόζης που ηγείται της αντιπολίτευσης πάει να πάρει ακόμα μια ήττα από τον Κυριάκο. Γελοίο και ελεεινό πολιτικό υποκείμενο.

  3. FEMA 20:13 22/10/2020

    ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΣ!!!!—-ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, Ο ΜΟΝΙΜΩΣ ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ—,ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΜΜΕ—–,ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ—-ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΠΟΤΕ—– ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ—- ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ,ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ—-,ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ—-ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ—-Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ—ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΑΛΓΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ—–ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ,ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ—-ΑΛΛΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΟΥΛΑ !!!!—–ΜΟΝΟ ΠΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΑΣ—–ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΕΛΦΙ, ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ!!!!— Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ—–ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300000000 ΕΥΡΩ, ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ—–ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!!!! ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ, ΔΕΞΙΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝ-ΑΛΙΤΕΣ!!!!!!!!!!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.