ΚΟΣΜΟΣ

Τι ανακοίνωσε η Αγία Έδρα

Βατικανό: Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην κατοικία του πάπα

Ένας άνδρας που ζει στην ίδια κατοικία με τον πάπα στο Βατικανό διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και απομονώθηκε, ανακοίνωσε σήμερα η Αγία Έδρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο άνδρας είναι ασυμπτωματικός, εγκατάλειψε την κατοικία στη Σάντα Μάρτα και απομονώθηκε μαζί με άλλους, με τους οποίους είχε άμεση επαφή. Μάλιστα, και δεύτερος ένοικος της κατοικίας, η οποία διαθέτει περίπου 130 δωμάτια και σουίτες, είχε βρεθεί θετικός στον ιό όταν η πανδημία έπληξε την Ιταλία τον Μάρτιο.

Ο πάπας Φραγκίσκος υποβάλλεται τακτικά σε εξέταση για τον κορωνοϊό, καθώς όταν ήταν νέος είχε υποβληθεί σε αφαίρεση τμήματος του ενός πνεύμονά του λόγω ασθένειας, στη γενέτειρά του την Αργεντινή.

Το Βατικανό, το μικρότερο ανεξάρτητο κράτος στον κόσμο, που περιβάλλεται από την Ρώμη, έχει επηρεαστεί ελάχιστα από την πανδημία, καθώς συνολικά έχουν καταγραφεί εκεί περίπου 24 κρούσματα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τρεις κάτοικοι του Βατικανού, που είχαν διαγνωστεί θετικοί, έχουν ιαθεί. Εξάλλου, την περασμένη εβδομάδα, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό τέσσερα μέλη της παπικής Ελβετικής Φρουράς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.