ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απείχαν οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ 25

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα

Καταψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που υπέβαλε ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Επί 291 ψηφισάντων, από τους οποίους ήταν παρόντες οι 60 λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, την πρόταση δυσπιστίας καταψήφισε το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ (158), ενώ την υπερψήφισαν 133 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης. Απείχαν οι εννέα βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Νωρίτερα, στην ομιλία του ο Χρ. Σταϊκούρας κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για έλλειψη ευθύνης λέγοντας ότι κατέθεσε μεν την πρόταση μομφής, αλλά είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που κατήργησε οριζόντια την προστασία της πρώτης κατοικίας. «Εσείς κ. Τσίπρα έχετε καταγραφεί ως ο πρωθυπουργός των φόρων, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της οριζόντιας κατάργησης προστασίας της πρώτης κατοικίας. Μάλλον η πρόταση δυσπιστίας θα έπρεπε να κατατεθεί κατά του κ. Τσακαλώτου που τα υπέγραψε όλα αυτά», είπε ο Χρ. Σταϊκούρας, χαρακτηρίζοντας την πρόταση δυσπιστίας πρόχειρη, προσχηματική και καιροσκοπική.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία ότι ο όγκος των κόκκινων δανείων αυξήθηκε επί δικής του διαχείρισης, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η κυβέρνηση «μείωσε τα κόκκινα δάνεια κατά 16,5 δισ. ευρώ σε 1,5 χρόνο», λέγοντας μάλιστα ότι διαφέρουν στον τρόπο που ασκούν τη δημοσιονομική πολιτική.

Τέλος, για τον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που τορπίλιζε κάθε διαρθρωτική αλλαγή, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, η κυβέρνηση τις υλοποιεί, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, επιτυγχάνοντας διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης και αυτά με ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 6:53 27/10/2020

    Άλλη μια ήττα έγραψε χτες ο καραγκιόζης και καιροσκόπος Τσίπρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Του έχει πάρει τα σώβρακα του αρχιτσόγλανου.

  2. Έχουν δίκιο στο Κίνημα Αλλαγής όταν διατείνονται ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και όσες άλλες Γύρω λογικές και οπορτουνιστικές,
    πολιτικές δυνάμεις αποτελούν το μόρφωμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,
    έκαναν πολύ άσχημα με την πρόταση δυσπιστίας που υπέβαλαν στην Βουλή, εναντίον του Υπουργού επί των οικονομικών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη .
    Με αυτόν τον τρόπο νομιμοποίησαν και εδραίωσαν τυχόν λάθη και παραλήψεις που έγιναν, ή γίνονται από την Κυβέρνηση .
    Η δε συζήτησης , με τον πιο ενδελεχή τρόπο που έγινε ποτέ στην Βουλή μέχρι σήμερα, απέδειξε μόνον δόλο , φθορά , Κακεντρέχεια και τάσεις προδοτικής συμπεριφοράς και ανήθικων πολιτικά τρόπων που παράγονται από την Αξιωματική Αντιπολίτευση του Τσίπρα .
    Ένα ακόμη ρεζιλίκι της στενής ομάδας γύρω από τον Τσίπρα σε μια καταδικασμένη , αναδιοργανωτη και φθίνουσα
    ΑΞ. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ που χάνει ψηφοφόρους καθημερινά .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.