Neo

Δεν κάνει πίσω

Μπορεί η Ρένα Δούρου να στοχοποιείται διαρκώς και ποικιλοτρόπως από τη ΝΔ ακόμη και για αναρτήσεις της στο facebook, όμως η ίδια είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω. Με αφορμή μία αισθαντική ανάρτησή της για το «λουκέτο» στην εστίαση, η ΝΔ την χαρακτήρισε «βασίλισσα των ψεκασμένων» και την περιέγραψε ως «αρνήτρια» των μέτρων και της ύπαρξης του κορωνοϊού.
Στην ανάρτησή της, η Ρένα Δούρου περιέγραφε με γλαφυρό τρόπο τί σημαίνει η εστίαση για όλους μας: «Μιλώ για αυτούς τους οικείους χώρους που ο καταστηματάρχης μας γνωρίζει και δεν μας κάνει μούτρα αν κάποια στιγμή τους μετατρέψουμε σε... γραφεία, σε χώρους συνάντησης αλλά και σε χώρους όπου έχουν "δέσει" φιλίες ή ραγίσει κάποιες άλλες. Μιλώ για τα στέκια μας. Εκεί όπου κάνουμε την ομαδική μας ψυχοθεραπεία, όπου βγαίνουμε το πρώτο δεύτερο χιλιοστό ραντεβού, όπου συντάσσουμε τα βιογραφικά και από όπου τα στέλνουμε», έγραφε μεταξύ άλλων το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας ως εξής: «Τα στέκια όπου μοιραζόμαστε και καταθέτουμε όλα μας τα συναισθήματα, χαρές και απογοητεύσεις. Χαρές που διπλασιάζονται, λύπες και δυσκολίες που ξεπερνιώνται με συμβουλές και πειράγματα. Στα αγαπημένα μας καφέ, καφενεία, ταβέρνες, εστιατόρια και μπαράκια, εκεί που η ζωή μας γράφει και ξεγράφει τα χιλιόμετρά της». Και αμέσως μετά, ξεδιπλώνοντας τη κριτική της προς την κυβέρνηση, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε πως «η γνωστή τάξη των μικρομεσαίων - που ως άλλοι "μακεδονομάχοι" ξεγελάστηκαν – αφού πρώτα χρίστηκαν από την σημερινή κυβέρνηση ως ο περιούσιος λαός του Μωυσή. Αυτούς έταζε πως θα έβγαζε πρώτους από την στενωπό των φόρων που η προηγούμενη "κακή αντιεπιχειρηματική κυβέρνηση" δήθεν απαξίωνε… Σήμερα, αφού τους χαρακτήρισε "ζόμπι", τους κλείνει με κυνισμό και ψίχουλα επαιτείας αφού ακριβώς χτες θα τους επέτρεπε να είναι ανοικτοί μέχρι τις εννιά και προχτές τους υποσχόταν λειτουργία άνευ όρων κοκ». «Ε, λοιπόν έχουμε απέναντί το πιο επικίνδυνο είδος. Κυβέρνηση μαυρογιαλούρων. Άριστοι σε ό,τι επαγγέλλονται αλλά κουμπούρες στην διαχείριση των ζωών μας. Το πιο επικίνδυνο είδος, με άλλα λόγια», κατέληγε η τέως περιφερειάρχης Αττικής.

Όταν, όμως, η ΝΔ τής επιτέθηκε για την ως άνω ανάρτηση, η Δούρου δεν έκανε πίσω ούτε… για να πάρει φόρα: «Βρέθηκα στο στόχαστρο της παραπληροφόρησης της ΝΔ. Μιας χοντροκομμένης προπαγάνδας που με χρίζει “βασίλισσα των ψεκασμένων” με την ίδια αξιοπιστία που ο Αλέξης Τσίπρας στράφηκε δήθεν κατά του Σ. Τσιόδρα. Τώρα το σενάριο άλλαξε λίγο και υποτίθεται ότι εγώ είμαι κατά των μέτρων στην εστίαση γιατί... αρνούμαι την ύπαρξη του κορωνοϊού ενώ αυτό που λέω, αυτό που λέμε όλοι όσοι έχουμε επαφή με την κοινωνία, είναι ότι τα λοκντάουν, που δείχνουν την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση, πρέπει να συνοδεύονται, όπως γίνεται σε όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, από συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των πληττόμενων ομάδων. Μέτρα όπως αυτά, που έχει τεκμηριωμένα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μέσα από τα διαδοχικά προγράμματα “Μένουμε Όρθιοι”. Σε ώτα μη ακουόντων δυστυχώς», απάντησε η Δούρου στην ανακοίνωση της ΝΔ, ενώ καταλόγισε στους συντάκτες της τα εξής:

1. «πολιτικό λόγο που αντιμετωπίζει, διαστρεβλώνοντας την κριτική του αντιπάλου με εξυπνακισμούς τύπου “βασίλισσα των ψεκασμένων”,
2. γκεμπελική λογική που επιλέγει να κάνει χυδαία αναπαραγωγή ψεμάτων γιατί έτσι όλο και κάτι θα μείνει,
3. έλλειψη πολιτικής ευαισθησίας προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας,
4. χυδαιότητα διαρκείας όταν επαναλαμβάνουν ανερυθρίαστα ότι στηρίζουν τους ανθρώπους της εστίασης, τους επί μήνες ανέργους ανθρώπους του πολιτισμού ή ότι κάνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία».

«Χίλια συγγνώμη που ορισμένοι, όπως εγώ, σας χαλάμε το αφήγημα της... αριστείας: δεν είμαστε αρνητές του ιού απλά αρνούμαστε την υγειονομική ανασφάλεια και την οικονομική εξαθλίωση στην οποία καταδικάζετε την κοινωνία με επιθέσεις στην πρώτη κατοικία των πολιτών, εν μέσω πανδημίας και με τα lockdown χωρίς κανενός είδους πρόνοια στήριξης των επαγγελματιών των κλάδων που στενάζουν. Διεκδικούμε το δικαίωμα της κριτικής σε μια εξουσία που κάνει την κρίση υγείας, κρίση Δημοκρατίας», κατέληξε η Δούρου.

25 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FEMA 23:37 08/11/2020

    ΝΑ ΜΗΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ,ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ—-ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ –ΔΕΝ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕΣ ΕΣΥ ΠΡΩΤΗ?

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ?—ΕΙΝΑΙ ΡΟΔΟΠΕΤΑΛΑ?

    ΠΡΩΤΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥΝΟΥ–ΝΟΜΙΖΩ

    ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ,ΔΙΚΑ ΜΑΣ—ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣ ΣΑΣ,ΔΙΚΑ ΜΑΣ!!!

  2. Ντρέπομαι με το κατάντημα της FEMA που με βρισιές προσπαθεί να καλύψει τα εγκλήματα της Δούρου και του ΣΥΡΙΖΑ. Μπουρδέλο και μάλιστα το μεγαλύτερο στην γειτονιά των μπουρδέλων είναι τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Κατάλαβες αλητεία κυρία FEMA;

  3. FEMA 16:57 08/11/2020

    ΠΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

    ΤΑ ΚΛΑΡΙΝΑ……Η ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ….ΚΛΠ—ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ?

    Η ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΣ ΖΑΡΟΥΛΙΑ—ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ !!!!

    ΓΥΦΤΑΡΙΟ !!!!

  4. FEMA 16:46 08/11/2020

    ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ— ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΟΥ

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ, ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ!!!–ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ–

    ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ—ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

    ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ!!!— ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ !!!!

    ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ–ΟΠΩΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ,ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΗΣΕ ΤΗΝ

    ΥΠΟΘΕΣΗ—ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !!!

    ΤΟΤΕ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ ΘΑ ΚΕΛΑΙΔΟΥΣΑΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ !!!–ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΙ–ΤΟΥΣ ΕΤΑΞΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ !!!

    ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ……

    ΥΓ—ΚΑΙ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ— ΩΣ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ—ΓΙΑΤΙ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙΣ ΤΟ ΑΛΛΟΤΕ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ !!

  5. Με μεγάλη χαρά διαπιστώνω ότι στο σάιτ γράφει και η γνωστή γραφική σκυλοτραγουδιάρα οπαδός του Πολακη του Τσίπρα και της ΓαϊΔούρου με τους 100 νεκρούς.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.