ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε αυταρχικό κατήφορο η κυβέρνηση…

Δεν θα παίξουμε με την φωτιά αυτές τις κρίσιμες ώρες

Προσχηματικό χαρακτηρίζουν στην Χαριλάου Τρικούπη το εκ των υστέρων ‘κάλεσμα’ του Κυριάκου Μητσοτάκη για κοινή παρουσία των πολιτικών αρχηγών στο μνημείο του Πολυτεχνείου. Και δεν θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, αφού εδώ και μέρες του καταλογίζουν ότι εκείνος ‘έσυρε πρώτος τον χορό του αυταρχισμού, της πόλωσης και του διχασμού’ προκειμένου να κερδίσει μικροκομματικά οφέλη, αποδίδοντας πάντως ευθύνες και σε άλλα κόμματα, που με τον τρόπο τους επέλεξαν να ‘παίξουν το παιχνίδι’ του πρωθυπουργού, αποπροσανατολίζοντας από την κάκιστη κατάσταση στο μέτωπο της πανδημίας.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον πρωθυπουργό η Φώφη Γεννηματά, του είπε ότι θα έπρεπε εξ αρχής να μην πολώσει το κλίμα, στη Βουλή, κάνοντας λόγο για λάθος χειρισμό εκ μέρους του και διαβεβαιώνοντάς τον ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα ‘παίξει με την φωτιά’ σε αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες. Αντίθετα, θα κρατήσει στάση ευθύνης και θα συμμετέχει ‘σεμνά και μετρημένα’ στον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου, με αντιπροσωπεία του να καταθέτει στεφάνι στο μνημείο, σεβόμενη όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, εξάλλου, υποστηρίζουν ότι το Πολυτεχνείο είναι μία εμβληματική επέτειος της Ελληνικής Δημοκρατίας και οι εκδηλώσεις μνήμης του οφείλουν να αφουγκράζονται τις αγωνίες του λαού, στο όνομα του οποίου έγινε η εξέγερση. «Δυστυχώς όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ, επέλεξε να στήσει σκηνικό έντασης και σύγκρουσης ακόμα και για το αυτονόητο», λένε, καταλογίζοντάς τους ότι επιλέγουν την μετωπική αντιπαράθεση, προκειμένου μέσω της πόλωσης να αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα και με δήθεν επίδειξη ισχύος να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη. «Τον χορό της όξυνσης έσυρε προσωπικά ο ίδιος ο κ Μητσοτάκης με την στάση του στην Βουλή, προκαλώντας σε αναμέτρηση τα κόμματα που είχαν διαφορετική άποψη, αντί -ως όφειλε- να επιδιώξει με νηφάλιο διάλογο την απαραίτητη συνεννόηση και συναίνεση», λένε, παραπέμποντας και σε άλλες συμπεριφορές στελεχών της ΝΔ. Ως ‘αποκορύφωμα’ της κυβερνητικής μεθόδευσης για την τεχνητή σύγκρουση, πάντως, περιγράφουν την ακραία απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ για γενικευμένη απαγόρευση στο σύνολο της Επικράτειας, απόφαση την οποία οι ίδιοι περιγράφουν ως απαράδεκτη και προκλητική, που «αποδεικνύει τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, πέρα από νομικές προσεγγίσεις και νομικίστικες ερμηνείες που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά», όπως λένε. «Ο κ.Μητσοτάκης καταφεύγοντας στο ‘αποφασίζομεν και διατάσσομεν’ φέρει την κύρια ευθύνη για τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργούνται», λένε, τονίζοντας πάντως ότι στην μεθόδευση αυτή της κυβέρνησης για τεχνητή πόλωση και διχασμό παγιδεύτηκαν και άλλες πολιτικές δυνάμεις.

«Δεν συναινούμε σε κείμενα, που ενώ δεν έχουν κανένα πρακτικό αντίκρισμα για την υπέρβαση των κυβερνητικών αυθαιρεσιών, ουσιαστικά υιοθετούν την επιλογή κομμάτων (ΚΚΕ, ΜέΡΑ25) για την πραγματοποίηση πορείας εν μέσω πανδημίας σε αντίθεση με την δική μας θέση. Η στάση δε του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει για μια ακόμα φορά τον οπορτουνισμό του, αφού ενώ υποτίθεται δεν συμφωνεί με την πορεία συνυπογράφει στην ουσία για την πραγματοποίηση της για να σιγοντάρει την πόλωση», λένε, εξηγώντας την στάση της Χαριλάου Τρικούπη να μην υπογράψει το κείμενο που κυκλοφόρησε πρώτος ο Περισσός και βεβαίως να μην δώσει το ‘παρών’ στην πρώτη πορεία για το Πολυτεχνείο, στην κεφαλή της οποίας δεν θα βρεθεί η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, που φυλάσσεται από την ΠΑΣΠ. «Εδώ θα είμαστε και του χρόνου και του αντίχρονου κ.ο.κ. να τιμούμε την Επέτειο του Πολυτεχνείου όπως της αξίζει», διαβεβαιώνουν από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη, που αντιλαμβανόμενοι ως πρώτιστο καθήκον τους την προστασία της ανθρώπινης ζωής, επιλέγουν να γιορτάσουν με μικρή αντιπροσωπεία στο μνημείο του Πολυτεχνείου την επέτειο της εξέγερσης, αναβάλλοντας για του χρόνου την μαζική συμμετοχή τους στην πορεία.

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν παίζει αυτές τις κρίσιμες ώρες με τη φωτιά, δεν συμμετέχει σε μετωπικές κινήσεις, δεν συναινεί στην πόλωση. Η χώρα δεν αντέχει άλλη διχόνοια την ώρα που αντιμετωπίζει όχι μόνο τους μεγάλους κινδύνους για την υγεία των πολιτών αλλά κινδυνεύει με νέα αδιέξοδα στην οικονομία που διευρύνουν τις ανισότητες και απειλούν την κοινωνική συνοχή», σημειώνουν, καλώντας όλους σε υπεύθυνη στάση απέναντι στους πολίτες. Δεν είναι τυχαία όσα είπε χθες η Φώφη Γεννηματά στον πρωθυπουργό, όταν μιλώντας του στο τηλέφωνο, τόνισε την ανάγκη η όποια αντιπαράθεση «να σταματήσει εδώ», προκειμένου να γλιτώσουμε τα χειρότερα σήμερα, ανήμερα της ηρωικής εξέγερσης των φοιτητών και όσων βρέθηκαν στο πλευρό τους τον Νοέμβριο του 1973.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.