ΕΛΛΑΔΑ

Νέα πρόστιμα σε επιχειρήσεις και υπαλλήλους

ΕΑΔ: Τουλάχιστον 65.000 νέοι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων

Χιλιάδες ελέγχους διενήργησαν και χθες, Σάββατο, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, Δημοτική Αστυνομία, Σ.ΕΠ.Ε. και ΕΑΔ), προκειμένου να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 65.388 έλεγχοι και καταγράφηκαν 1.773 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού. Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 521.550 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε δύο επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων, πραγματοποιώντας 53.184 από αυτούς. Κυριότερες παραβάσεις ήταν και πάλι η μη χρήση μάσκας, η μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων, καθώς και η μη νόμιμη μετακίνηση (πεζοί και οχήματα).

Επίσης, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε τρεις συλλήψεις για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Αττικής επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε καφέ, ενώ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας 15 ημερών και πρόστιμο 3.000 ευρώ, επίσης σε καφέ.

Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Αττικής, επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κατάστημα ρούχων, ενώ στον δήμο Κορυδαλλού επιβλήθηκε πρόστιμο 600 ευρώ (2x300 ευρώ) σε δύο υπαλλήλους super market, επειδή βρίσκονταν στο παρασκευαστήριο τροφίμων και συνομιλούσαν σε κοντινή απόσταση χωρίς να φορούν μάσκα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.