ΕΛΛΑΔΑ

Σε βάθος μόνο 1,5 μέτρου

Εντυπωσιακή αρχαία προτομή ανακαλύφθηκε στην Αιόλου

Μια εντυπωσιακή προτομή ανακαλύφθηκε στην οδό Αιόλου, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια εργασιών του δήμου Αθηναίων. Την ανακοίνωση έκανε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μάλλον πρόκειται για κεφαλή από κάποια από τις ερμαϊκές στήλες, δηλαδή τις ψηλές ορθογώνιες στήλες που δέσποζαν στις προσόψεις σπιτιών στην Αττική, αρχικά κατά την περίοδο των Πεισιστρατιδών στα μέσα του 6ου π.Χ. αιώνα και αργότερα κατά τη ρωμαϊκή περίοδο.

Στην κορυφή κάθε στήλης υπήρχε η προτομή κάποιου σημαίνοντος προσώπου της αρχαίας Ελλάδας, ενώ οι πολίτες πίστευαν ότι τους έφερναν καλή τύχη, δύναμη και προστασία της περιουσίας. Για τον λόγο αυτόν οι στήλες αποδίδονταν κυρίως στον Ερμή, από τον οποίο και πήραν το όνομά τους.

«Βρέθηκε μόλις 1,5 μέτρο κάτω από τη γη, κατά τις εργασίες αναβάθμισης υποδομών στην οδό Αιόλου, επί της πλατείας Αγίας Ειρήνης. Ήδη βρίσκεται στην ευθύνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων. Μοναδική Αθήνα! Υπερηφάνεια και θαυμασμός», αναφέρει η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.