ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Φανέλες με το σύνθημα «Gracias Diego»

Επανάρχισε το πρωτάθλημα στην Αργεντινή με εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη του Μαραντόνα

Επανάρχισε το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Αργεντινής μετά το «ύστατο χαίρε» στον Ντιέγκο Μαραντόνα, με παίκτες, προπονητές και ακόμη και διαιτητές να εκφράζουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους στον «Πίμπε ντ' Όρο».

Το πρωτάθλημα μετονομάστηκε σε "Diego Maradona Cup" και οι αναμετρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα άρχισαν μετά από ενός λεπτού χειροκρότημα από εκείνους που ήταν παρόντες στα -άδεια από φιλάθλους- γήπεδα. Διαιτητές φορούσαν φανέλες με το μήνυμα "Gracias Diego" (σ.σ. «Ευχαριστώ Ντιέγκο») στην πλάτη, ενώ ποδοσφαιριστές αφιέρωσαν τα γκολ που πέτυχαν στον παγκόσμιο πρωταθλητή του 1986, ο οποοίος άφησε την τελευταία πνοή του την Τετάρτη.

Οι παίκτες της Χιμνάσια Λα Πλάτα, της ομάδας της οποίας ο «Ντιεγκίτο» ήταν ο προπονητής τη στιγμή του θανάτου του, βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας φανέλες που έγραφαν Μαραντόνα και με το νούμερο 10 στην πλάτη, ενώ ο τηλεοπτικός φακός τους κατέγραψε να τραγουδούν το όνομά του στα αποδυτήρια μετά τη νίκη 1-0 επί της Βελέζ Σάρσφιλντ. «Θέλαμε να αφιερώσουμε τη νίκη στον πατέρα μας, γιατί ήταν ένας πατέρας για μας. Μας έπαιρνε τηλέφωνο όποτε χρειαζόμασταν κάτι και είμαστε χαρούμενοι που του δώσαμε αυτή τη νίκη» δήλωσε δακρυσμένος ο άσος της Χιμνάσια, Βίκτορ Αγιάλα.

Σε κάποια γήπεδα έπαιζαν από τα μεγάφωνα τραγούδια που είχαν γραφτεί για να τιμήσουν τον Μαραντόνα. Σε άλλα γήπεδα, οι γιγαντοοθόνες έδειχναν το πρόσωπο του Μαραντόνα στο δέκατο λεπτό των αγώνων, καθώς αυτό ήταν το νούμερο που φορούσε στην καριέρα του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.