ΚΟΣΜΟΣ

«Η ΕΕ να κάνει την Τουρκία πλήρες μέλος της»

Ερντογάν: Η Τουρκία είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα (22/11) ότι η χώρα του βλέπει τον εαυτό της ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης, ωστόσο δεν θα ενδώσει στις επιθέσεις και στα «δύο μέτρα και δύο σταθμά». Ο Τούρκος πρόεδρος, που μίλησε σε μέλη του κόμματός του μέσω βιντεοσύνδεσης από την Κωνσταντινούπολη, είπε επίσης ότι η ΕΕ θα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα και να κάνει την Τουρκία πλήρες μέλος της ΕΕ.

«Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης […] Εντούτοις, αυτό δεν σημαίνει ότι θα λυγίσουμε σε απροκάλυπτες επιθέσεις εναντίον της χώρας και του έθνους μας, συγκεκαλυμμένες αδικίες και δύο μέτρα και δύο σταθμά», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε σε μέλη του κόμματός του AKP.

«Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις υποσχέσεις της προς τη χώρα μας από το θέμα της πλήρους ένταξης έως το μεταναστευτικό, προκειμένου να μπορέσουμε να χτίσουμε μια στενότερη, αποτελεσματικότερη συνεργασία», επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε ότι η χώρα του περιμένει από την Τουρκία πράξεις και όχι απλώς κατευναστικές δηλώσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.