ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ήττα -μισός αποκλεισμός

Europa League: ΑΕΚ - Ζόρια 0-3

Αδιαφορία; Εφησυχασμός; Ό,τι κι αν ήταν, η ΑΕΚ... κατάφερε να υποστεί πανωλεθρία (0-3) από τη Ζόρια Λουχάνσκ στο ΟΑΚΑ και ουσιαστικά να... αποχαιρετήσει το Europa League, δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθούν οι αναμετρήσεις του 7ου ομίλου.

Στην χειρότερη εφετινή της εμφάνιση, η Ένωση έμεινε με 10 παίκτες στο 49΄ όταν αποβλήθηκε ο Σάκχοφ και στη συνέχεια η ουκρανική ομάδα πήρε τη νίκη με γκολ των Χρόμοφ (61΄), Καμπάεφ (75΄), Γιουρτσένκο (86΄-πέναλτι).

Εναντίον μίας αντιπάλου που δύσκολα θα κατάφερνε να ανταποκριθεί στο πρωτάθλημα της Super League, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες στο α΄ ημίχρονο. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η απουσία του τιμωρημένου Πέτρου Μάνταλου, που εκτός από πιο δημιουργικός, είναι και ο πιο φορμαρισμένος παίκτης της αυτήν την περίοδο. Από την άλλη πλευρά, το 3-5-2 του Καρέρα δεν ευνοούσε το επιθετικό παιχνίδι, παρά την καταιγιστική υπεροχή των γηπεδούχων.

Η Ζόρια δεν κατάφερε βέβαια να απειλήσει τον Γιώργο Αθανασιάδη στο ντεμπούτο του με την Ένωση, αλλά πέτυχε απόλυτα τον πρωταρχικό της στόχο που ήταν να βγάλει με «μηδέν» παθητικό το ημίχρονο και να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

Mε την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, ανατράπηκαν τα πάντα! Η Ζόρια έκανε την καλύτερη φάση του ματς στο 47΄ με το σουτ του Γιουρτσένκο να περνά ελάχιστα άουτ και δευτερόλεπτα αργότερα βρέθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Σάκχοφ διεκδίκησε απρόσεκτα τη μπάλα στον αέρα από τον Ιβανισένια και τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα η οποία ήταν η δεύτερη.

Ξαφνικά, η ΑΕΚ βρέθηκε «μπλεγμένη», το ίδιο και ο Καρέρα από τη στιγμή που αποφάσισε να μην διαφοροποιήσει το δυσλειτουργικό 3-5-2 στο ημίχρονο.

Στο 53΄ ο Σεβτσένκο απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Τάνκοβιτς έξω από την περιοχή στη μοναδική αξιόλογη στιγμή για τους γηπεδούχους στα πρώτα 60 λεπτά του παιχνιδιού. Και στο 61΄ ήλθε η ψυχρολουσία. Από σέντρα του Τσιγκάνικς και κακή έξοδο του Αθανασιάδη, η μπάλα κατέληξε «συστημένη» στα πόδια του Χρόμοφ ο οποίος άνοιξε το σκορ.

Στο 68΄ από... στραβοκλωτσιά του Σβάρνα, παραλίγο να ισοφαρίσει η ΑΕΚ καθώς η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Οι αλλαγές του Καρέρα περισσότερο βραχυκύκλωσαν παρά βοήθησαν, καθώς η ΑΕΚ έμεινε χωρίς εξτρέμ (Ανσαριφάρντ αντί Τάνκοβιτς) και δεξιό μπακ (Γαλανόπουλος αντί Μπακάκη) και το ματς κρίθηκε στο 75΄ όταν ο Καμπάεφ έκανε... βόλτα στο ύψος της περιοχής και με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ έγραψε το 0-2.

Κι όμως η τραγωδία δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί. Στο 86΄ ο Γιουρτσένκο διαμόρφωσε το τελικό σκορ με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Λούνοφ σε ανατροπή του από τον Γαλανόπουλο.

Διαιτητής: Αλιγιάρ Αγκάγεφ (Αζερμπαϊτζαν)
Κίτρινες: Σάκχοφ, Σιμόες, Σβάρνας - Κοτσέργκιν
Κόκκινη: Σάκχοφ (49 -δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Αθανασιάδης, Μπακάκης (65΄ Γαλανόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας (82΄ Βασιλαντωνόπουλος), Ινσούα, Σιμόες (87΄ Μαχαίρας), Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Τάνκοβιτς (65΄ Ανσαριφάρντ), Λιβάγια.

ΖΟΡΙΑ ΛΟΥΧΑΝΣΚ (Βίκτορ Σκρίπνικ): Σεβτσένκο, Φαβόροφ, Αμπού Χάνα, Βέρνιντουμπ, Τσιγκάνικς, Ιβανισένια, Κοτσέργκιν (82΄ Λούνοφ), Καμπάεφ (87΄ Γκριν), Γιουρτσένκο (87΄ Πέροβιτς), Χρόμοφ (87΄ Αλιγιάρ), Γκλάντκι (63΄ Ναζαρίνα).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.