ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λευκός Οίκος απαντά ότι κάνει πολιτική λίγο πριν τις εκλογές

Φάουτσι για Τραμπ: Δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει χειρότερα την πανδημία

Ο Άντονι Φάουτσι επέκρινε τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, γεγονός που προκάλεσε την αντεπίθεση του Λευκού Οίκου, που τον κατηγορεί ότι θέλει να αποδυναμώσει τον πρόεδρο πριν την επανεκλογή του. Ο εξέχων σύμβουλος του Τραμπ για την πανδημία, εκτίμησε σε συνέντευξή του στην Washington Post ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μπορούσαν να έχουν τοποθετηθεί πιο άσχημα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων της πανδημίας.

«Θα υποφέρουμε», προειδοποίησε, τονίζοντας ότι «η κατάσταση δεν είναι καλή». Ο δρ Φάουτσι δήλωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ακούει πλέον τις συμβουλές του και ότι προτιμά τον νευροραδιολόγο Σκοτ Άτλας, ο οποίος είναι υπέρ ενός μεγάλου ανοίγματος της αμερικανικής κοινωνίας, παρά μιας ενίσχυσης των προληπτικών μέτρων.

«Ξαφνικά δεν ήθελαν πλέον να ακούσουν το μήνυμά μας, γιατί δεν ανταποκρινόταν σε αυτό που ήθελαν να κάνουν», δηλώνει ο δρ Φάουτσι επισημαίνοντας ότι δεν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο εδώ και εβδομάδες.

Ο δρ Φάουτσι σημείωσε μια σαφή διαφορά μεταξύ της προσέγγισης του Λευκού Οίκου και αυτής του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος «λαμβάνει σοβαρά υπόψη (την πανδημία) από την άποψη της δημόσιας υγείας».

Ο Τζουντ Ντίρι, μέλος της ομάδας επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, χαρακτήρισε τις δηλώσεις Φάουτσι απαράδεκτες, καθώς όπως είπε «παραβίασε καθετί που είθισται, επιλέγοντας τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές να κάνει πολιτική».

Την Παρασκευή οι ΗΠΑ κατέγραψαν ρεκόρ ημερήσιων νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, με περισσότερα από 94.000 κρούσματα και σχεδόν 1.000 θανάτους μόνο εκείνη την ημέρα. Στα μέσα Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αποκαλέσει τον Φάουτσι καταστροφή, λέγοντας μάλιστα ότι ανήκει σε μια ομάδα «ηλίθιων» επιστημόνων σε ό,τι αφορά την προσέγγιση της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.