Σε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουµε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουµε την κολοκύθα ανακατεύοντας µε µια σπάτουλα µέχρι να µαλακώσει και να εξατµιστούν τα υγρά της - αλλιώς τα φύλλα της πίτας θα µαλακώσουν. Αποσύρουµε το σκεύος από τη φωτιά.
Προσθέτουµε τα χτυπηµένα αυγά µαζί µε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρίφαλο, το µοσχοκάρυδο και ανακατεύουµε καλά.
Αλείφουµε τη βάση και τα πλαϊνά ενός μέτριου στρογγυλού ταψιού µε ελαιόλαδο και απλώνουµε ένα-ένα τα 4 πρώτα φύλλα λαδώνοντάς τα πριν τα στρώσουµε. Ρίχνουµε τη γέµιση και την απλώνουµε οµοιόµορφα µε µια σπάτουλα. Καλύπτουµε την πίτα µε τα υπόλοιπα 2 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα. Διπλώνουµε και φέρνουµε τις άκρες των φύλλων προς τα µέσα στρίβοντάς τες να σχηµατιστεί ένα στεφάνι (ο κόθρος).
Χαράζουµε την πίτα µε ένα µαχαίρι και αλείφουµε την επιφάνεια µε ελαιόλαδο. Την ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στον αέρα για περίπου 50΄, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο και να γίνει τραγανό.
Τη σερβίρουµε ζεστή σε κοµµάτια πασπαλίζοντας από πάνω µε ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Συνταγή: Σωτήρης Ευαγγέλου Φωτογραφία: Studio M (Λάμπρος Μέντζος / Μαρία Σταματίου) Styling: Κατερίνα Λυκουρέση Food styling: Μάκης Γεωργιάδης
Πλησιάζει η εφαρμογή της θερινής ώρας - Θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα