ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΤΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ...

Ο Μπάιντεν κέρδισε, όχι τόσο εύκολα όσο προέβλεπαν οι δημοσκόποι. Ο Τραμπ, όπως αρκετοί φοβόντουσαν, άντεξε. Και τώρα οι ΗΠΑ ζουν αυτό που όλοι απεύχονταν. Τις ενστάσεις, τις επανακαταμετρήσεις και τις νομικές διαμάχες για τον νικητή. Όμως, η όποια αμφισβήτηση του αποτελέσματος και οι διαδικασίες διερεύνησή τους θα πρέπει να λήξουν μέχρι στις 14 Δεκεμβρίου αφού τότε, σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι 538 εκλέκτορες θα πρέπει να εκλέξουν το νέο πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο. Οι ψηφοφόροι στην Πενσυλβάνια και την Τζόρτζια, δίνοντας, όπως όλα δείχνουν, το προβάδισμα στον Μπάιντεν, είναι εν τέλει αυτοί που θα βγάλουν από τη δύσκολη θέση τους δικαστές στις επίμαχες Πολιτείες και στο Ανώτατο Δικαστήριο. Εφόσον οι 36 εκλέκτορες -20 και 16 αντίστοιχα- αποδειχθεί ότι είναι όντως οπαδοί των ...γαϊδουριών (το έμβλημα των Δημοκρατικών) τότε ο Τραμπ θα μείνει κυριολεκτικά μόνος να διαμαρτύρεται, ό,τι δήθεν του έκλεψαν τη νίκη. Ήδη επιφανή στελέχη των Συντηρητικών λαμβάνουν αποστάσεις από τις ακραίες δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου για το αποτέλεσμα της κάλπης. Εάν τελικά ο Μπάιντεν καταφέρει να εκλέξει περισσότερους και από 270 εκλέκτορες -και οπωσδήποτε εάν φτάσει, όπως δεν αποκλείεται, τους 306- τότε οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θα έχουν ηττηθεί απλώς, αλλά μπορούν να βρεθούν και ενώπιον δυσάρεστων εξελίξεων.

Ο Τραμπ εικάζεται ότι δεν θα τα παρατήσει. Θα θελήσει να πάρει τη ρεβάνς το 2024, βάζοντας εκ νέου υποψηφιότητα. Εκ του νόμου έχει αυτό το δικαίωμα. Οι πρόεδροι στις ΗΠΑ μπορούν να εκλεγούν αυστηρά για δύο θητείες. Από τους ευρισκόμενους εν ζωή οι Μπιλ Κλίντον, Τζόρτζ Μπους τζούνιορ και Μπαράκ Ομπάμα δεν μπορούν, αφού και οι τρεις τους έκαναν δύο θητείες. Μπορεί μόνον ο Τζίμυ Κάρτερ, ο οποίος έκανε μία θητεία, αλλά τώρα είναι 96 ετών. Εξυπακούεται πως σε περίπτωση που ο Τραμπ αποφασίσει να μην ασχοληθεί επιχειρηματικά με τα Μήντια, αλλά να είναι εκ νέου υποψήφιος, δύσκολα οι Ρεπουμπλικάνοι θα παραμείνουν ενωμένοι. Η πιθανότητα ο αμερικανός πρόεδρος να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα, έναν τρίτο πόλο στο πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Με 80.000.000 ακολούθους στο τουίτερ και με 70.000.000 να τον έχουν ψηφίσει στις 3 Νοεμβρίου διαθέτει μια ισχυρή πολιτική βάση. Εξάλλου, όπως όλοι παραδέχονται, ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να φεύγει από την Προεδρία, αλλά ο Τραμπισμός, ο δημαγωγικός εθνικισμός δηλαδή, παραμένει και είναι ισχυρός. Και όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, σε ολόκληρο τον κόσμο. Τραμπ, Πούτιν, Ερντογάν, Μπολσονάρο, Όρμπαν, Σαλβίνι, Λεπέν, Φάρατζ και αρκετοί άλλοι πολιτικοί ηγέτες συγκροτούν μια άτυπη "διεθνή δημαγωγικού εθνικισμού", που  μελλοντικά μπορούν να επηρεάσουν τις παγκόσμιες εξελίξεις

Εάν αυτό συμβεί θα αλλάξουν τα πάντα στις ΗΠΑ και ενδεχομένως στον κόσμο, αφού οι απανταχού της Γης συνωμοσιολόγοι, αντισυστημικοί, "ψεκασμένοι" και εναντιούμενοι στην παγκοσμιοποίηση γίνονται, ειδικά με την πανδημία του covid-19, ολοένα και περισσότεροι. Ο Τραμπ μπορεί ο ίδιος να ανήκει στην επιχειρηματική ελίτ αλλά πολιτικά στηρίχθηκε σε κοινωνικές δυνάμεις που τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι θεωρούσαν ακραίες έως και περιθωριακές. Δεν έφτιαξε κράτος δικαίου απέναντι στις ελίτ, όπως συνεχώς -και υποκριτικά-  κραύγαζε, αλλά έριχνε την ευθύνη (για τα κακώς κείμενα στις ΗΠΑ, από τον κορονοϊό και τη μετανάστευση, μέχρι την ανεργία, το φυλετικό μίσος και τις ταραχές) στους Κινέζους, τους Ευρωπαίους, τους Μεξικάνους, τους αριστερούς, τους ξένους και όχι στις αποφάσεις, τα μέτρα και την πολιτική που ο ίδιος έλαβε και εφάρμοσε. Οι μεγάλες ανισότητες, η φτωχοποίηση, η κοινωνική περιθωριοποίηση, η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια όσο δεν αντιμετωπίζονται θα αιμοδοτούν τον Τραμπισμό και θα κάνουν δύσκολη τη ζωή του Μπάιντεν εάν η κυβερνητική μέριμνα της ηγεσίας του Δημοκρατικού κόμματος συνεχίσει να είναι για τις ελίτ και οι πολίτες "δεύτερης κατηγορίας" των ΗΠΑ παραμείνουν στην ...ιδεολογική αρμοδιότητα του Σάντερς και της αριστερής πτέρυγας του κόμματος.

Οι Δημοκρατικοί δεν πρόσεξαν την πίεση στην εργατική τάξη και γι' αυτό ο Τραμπ διέψευσε δημοσκόπους και αναλυτές. Επιπροσθέτως, εάν η διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού ήταν διαφορετική τότε ο Τραμπ μπορεί να κέρδιζε και δεύτερη θητεία, λένε τώρα οι αναλυτές και προσθέτουν ότι το βασικό πλεονέκτημα του Τραμπ, για να κάνει την εκλογή, από χαμένη υπόθεση, θρίλερ ήταν οι επιδόσεις του στην οικονομία. Επίσης, οι δημοσκόποι, όπως εκ των υστέρων ομολογούν, δεν κατάφεραν να ανιχνεύσουν την λεγόμενη ενοχική ψήφο. Αρκετοί Αμερικανοί, στις δημοσκοπήσεις, απέφευγαν να δηλώσουν την προτίμησή τους στον "ακραίο", "διχαστικό" και "τραμπούκο" Ντόναλντ Τραμπ, σε αντίθεση με του Δημοκρατικούς και τους "μορφωμένους", "προοδευτικούς" και "φιλελεύθερους" πολίτες που δεν άντεχαν τον ...αντισυμβατικό Πρόεδρό τους. Ένας επίσης λόγος που η εκλογή από υγιεινός περίπατος έγινε κακοτράχαλο μονοπάτι για τον Μπάϊντεν ήταν και το ρήγμα που υπήρξε με τους Κουβανούς και τις άλλες λατινοαμερικανικές μειονότητες στη Φλόριντα. Το πρόβλημα ξεκίνησε με την αναγνώριση της Κούβας από τον Ομπάμα. Οι αντικαθεστωτικοί, που είναι σημαντική δύναμη στην Φλόριντα ψήφισαν, ως αντίδραση, τον Τραμπ. Εάν οι 29 εκλέκτορες της Φλόριντας είχαν κερδηθεί από τον Μπάιντεν τότε η δύσκολη, όπως αποδεικνύεται, νίκη θα ήταν -δεδομένης και της τελικής ψήφου της Πενσυλβάνια και της Τζόρτζια- επιφανής θρίαμβος, όπως δηλαδή ανέμεναν αναλυτές και δημοσκόποι σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και μια άνετη επικράτηση θα έθαβε τα ...τόμαχουκ του πολέμου που κραδαίνουν οι φανατικοί οπαδοί του Τραμπ.

Πάντως, τον χαρακτηρισμό "διχασμένο έθνος" ορισμένοι αμερικανοί αναλυτές δεν τον δέχονται. Θεωρούν ότι είναι λάθος η προσέγγιση που γίνεται, ιδίως από τους Ευρωπαίους πολιτικούς και δημοσιολογούντες. "Δεν είμαστε κράτος, είμαστε ήπειρος", λένε. Ως εκ τούτου οι αντιθέσεις του δεν είναι εθνικές, αλλά ευρύτερες, όπως συμβαίνει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι το σύστημα των εκλεκτόρων, που για τους περισσότερους αναλυτές θεωρείται τροχοπέδη στην αυθεντική λαϊκή αντιπροσώπευση και μήτρα των προβλημάτων που παρατηρούνται, κάποιοι το χαρακτηρίζουν ως σωτήριο για τη μακροημέρευση του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ. "Αυτό κρατά ενωμένη τη χώρα", λένε. Και προσθέτουν, "αν το εκλογικό σύστημα ήταν πλειοψηφικό θα αποφάσιζαν οι δύο ακτές, η Ανατολική και η Δυτική" -δηλαδή οι πιο μορφωμένοι και πλούσιοι. Τώρα όλοι έχουν λόγο. Ο καθορισμός των εξελίξεων γίνεται και από τους κατοίκους των μεσοδυτικών πολιτειών. Έτσι η χώρα κρατιέται ενωμένη, αφού όλοι συμβάλλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντός της. Κατά συνέπεια ο όρος "επανένωση" της κοινωνίας, που χρησιμοποιείται ως καθήκον του νέου Προέδρου επιδέχεται πολλών ερμηνειών και σίγουρα οι θεσμικές αλλαγές, αλλά και οι αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει το Κογκρέσο είναι συνάρτηση των ισορροπιών που υπάρχουν στη Γερουσία και τη Βουλή των αντιπροσώπων. Στην πρώτη ο Μπάιντεν δεν θα έχει την πλειοψηφία, στη δεύτερη όμως μπορεί να στηριχθεί για να κάνει τις αλλαγές στα θέματα περιβάλλοντος, δικαιοσύνης, φορολογίας, δικαιωμάτων, υγιεινής και ασφάλειας που έχει υποσχεθεί. Και για να τα καταφέρει χρειάζεται μια ευρύτερη συμμαχία δυνάμεων αριστερών, προοδευτικών κεντρώων και φιλελευθέρων και ταυτοχρόνως να εγγυηθεί τις διαδικασίες μετάβασης σε μια νέα γενιά των Δημοκρατικών. Και φυσικά επείγει να αλλάξει την εικόνα των ΗΠΑ στον κόσμο, που ο Τραμπ μουτζούρωσε...

15 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. FEMA 0:30 09/11/2020

    ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ

    ΒΡΕ, ΜΠΑΡΜΠΑ–ΜΗΝ ΔΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ —ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΑΣ ΕΣΥ –ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ !!!—ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΗΡΘΕ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ !!

    ΕΓΩ ΣΟΥ ΕΙΠΑ, ΟΤΙ ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ–ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΟΥ

    ΚΑΙ ΕΣΥ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ—ΑΠΟ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΒΡΕ ΑΔΕΡΦΕ!!! –ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.

    ΑΡΑ, ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ—ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ !!!

  2. Δεν είναι πρωτάκουστο καταστρεπτικά πολιτικά άκρα να συμφωνούν μεταξύ τους για να επιζούν .
    Έχουν τρόπους συντήρησης τους, προκειμένου να συνεχίζουν ενάντια στο κοινό καλό της χώρας μας,
    όταν ο ελληνικός Λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία, θέλει να ξεπεράσει τα δύσκολα .
    Όχι μόνον επιζώντας και παίρνοντας μέτρα στις άκρως επικίνδυνες καταστάσεις,
    αυτές που περνάμε τώρα , αλλά αλλάζοντας ότι οπισθοδρομικούς τρόπους διακρίνουν την κοινωνία μας με τον φανατισμό μας , που φέρνει τον Ολέθριο μας διχασμό .
    Δυστυχώς όμως , οι συμμαχίες ΣΥΡΙΖΑ -AΝΕΛ ή X.A. ΝΔ. και κωστακαραμανλησμού με όλους τους παραπάνω έχει νοθεύσει τα πάντα στην ζωή μας.
    Φαίνεται μάλιστα καθαρά σε τούτο το σάιτ και από τα σχόλια των άκρων.
    Από δειλους και ανώνυμους σχολιαστές που δημιουργούν ανίερες και αφύσικες συμφωνίες κυρίων και κυριών .
    Απολαύστε τες.

  3. FEMA 23:22 08/11/2020

    ΕΠΙΣΗΣ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ

    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΠΛΕΟΝ

    ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ—ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΥΠΕΡ ΟΛΙΓΩΝ—ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΣ ,ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ—ΚΑΤΑΤΑΧΘΗΚΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΙΜΙΑ,ΜΑΔΡΙΤΗ, ΜΙΖΕΣ ΚΛΠ

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΑΙΤ, ΔΕΝ ΜΠΗΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ

    ΜΠΗΚΑ ΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ

    ΒΡΗΚΑ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΕΧΘΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ–ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ—ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ ΜΟΥ,ΜΕ ΧΥΔΑΙΟ ΤΡΟΠΟ

    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ—ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΜΑΙ

    ΞΕΦΕΥΓΩ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ— ΑΛΛΑ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ.

    ΑΥΤΑ

  4. Χάρηκα που έστω και σε κάτι συμφώνησε η FEMA με αυτά που γράφει κάποιος άλλος σχολιαστής. Οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι δεν διαφέρουν σε τίποτα. Το ίδιο και ο Ααρών Αβουρής (Κώστας Σημίτης) που είχε χαρακτηριστεί ωσ ο καλύτερος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Η αλήθεια θα πρέπει να λέγεται όσο και να μην αρέσει σε κάποιους κολλημένους και δογματικούς.

  5. FEMA 16:26 08/11/2020

    ΑΣΕ ΤΟΝ ΜΠΟΓΔΗ, ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΗΝ ΒΕΛΟΝΑ ΣΤΑ ΑΧΥΡΑ

    ΚΑΙ ΕΣΥ, ΔΩΣΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ( ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΤΗ)—ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ,ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ !!!

  6. FEMA 16:19 08/11/2020

    ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΣΥΜΦΩΝΩ–ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ !!!

  7. FEMA 16:16 08/11/2020

    ΠΕΡΙΕΡΓΟ…….ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ

  8. Γεώργιε ,
    τέτοια σκουριασμένα και κολλημένα σε δόγματα μυαλά , γεννούν τις αντιδράσεις που βλέπουμε από την FEMA sε τούτη την σχολιογραφια σε τούτον τον ιστότοπο .
    Τα άκρα , οι φασιστοναζιστικες θεωρειες και το μένος για την αντίθετη άποψη υποβιβάζει την δημοκρατία μας!
    Αλλά με αυτά που γράφεις εσυ εγώ προσπαθώ να βρω βελόνα στ ´άχυρα ;
    Άσε υ τις αηδίες σου και λέγε μας ποιός είσαι συ , τι πρεσβεύεις και ποιός νομίζεις ότι σε αντιπροσωπεύει στην «ωρα μας από τους υπάρχοντες .
    Ο Μεταξάς δεν υπάρχει αλλά ούτε και οι συνταγματάρχες .

  9. Με όποιον Αμερικανό Πρόεδρο στην εξουσία η Εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ δεν αλλάζει. Η Τουρκία θα είναι το αγαπημένο τους παιδί και η Ελλάδα θα έρχεται πάντα δεύτερη. Και κάτι ακόμα. Δημοκρατικός ήταν ο Κλίντον όταν με τις πλάτες του πολιτικού εγκληματία Ααρών Αβουρή (Κώστα Σημίτη) βομβάρδιζαν το Κόσοβο υπέρ των Αλβανών κατσαπλιάδων και εναντίων των Σέρβων αδελφών μας.
    Δημοκράτης ήταν ο Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα όταν έστελνε στρατό στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και όταν ξεκινούσε την Αραβική άνοιξη. Ή Ελλάδα έχει πληρώσει πολλές φορές με άσχημο τρόπο την Εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ και μάλιστα με Προέδρους Δημοκρατικούς.

  10. Ότι σου κατέβει άσχετο το γράφεις εδώ όπου, λόγω ειδικής θέσης σου στο σάιτ του Φελέκη , παριστάνεις ότι τα ξέρεις όλα! Αυτα που γράφεις εδώ είναι συνθήματα γιατί αυτά μόνον γνωρίζεις και όχι ιστορία ή επιχειρήματα στον σοβινιστικό σου τρόπο σκέψης και γρσφής, FEMA !
    Το σχέδιο ΜΑΡΣΑΛ δεν σου είπε ποτέ κάτι κάτι για τις σχέσεις της Ελλάδας με την μεγάλη δύναμη ; όπως λες
    ¨ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΚΑΛΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ….”
    ή η διαρκής υποστηριξης των ελληνικών θέσεων και συμφερόντων από τα εκατομμύρια των Ελληνο-αμερικανών ή των Ελλήνων “στην καρδιά και του πολιτισμού “ δεν σου λέει τίποτα;.μην μας γράφεις ανακρίβειες με τέτοια θράσος και ύφος. Ξερόλα , παρακαλώ . Προσβάλεις την συζήτηση ,
    ΟΤαν ενεργείς έτσι, θα σου επιστρέφονται τα ψεύτικα και φαύλα σου συνθήματα μπούμερανγκ να πλήξουν οοποια αντικειμενικότητα μπορείς να διαθέτεις λόγω φανατισμού σου ή πολύ πιθανόν , επαγγελματικών υποχρεώσεων σου …. σαν τρόλ κάποιου !

  11. FEMA 23:22 07/11/2020

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΚΑΛΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

    ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΩΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ

    ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ—ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ–ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ—ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

    –ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ—ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ –ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙΣ ΑΣΦΑΛΗ ΑΠΟΨΗ

    ΕΚ ΠΡΩΤΗΣ ΟΨΕΩΣ—ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΜΠΑΙΝΤΕΝ—ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ—-Η ΣΧΕΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ -ΤΡΑΜΠ–ΗΤΑΝ ΕΞΟΧΩΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

    ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ —ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

    ΤΟ ΒΑΘΥ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΚΛΕΙΔΕΣ—ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ—ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ,ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ

    ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ, ΟΤΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ —ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ—ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ,ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΧΩΡΕΣ—ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΕΣ—ΕΝΩ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ–ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ

    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΡΑΤΑΩ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ—Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΟΝΟ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ

    ΠΟΤΕ Η ΗΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

    Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ —ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ—Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ —ΜΕ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΣΗ

    ΕΙΔΟΜΕΝ

  12. H γνωμη μου για τις πολιτικές αντιδράσεις που αναφέρονται στο άρθρο είναι ότι στις ΗΠΑ , ύστερα από τη ήττα ενός αποτυχημένου και εντελώς ανώριμου πολιτικού ηγέτη / δημοκόπου που υπήρξε ο Ντόναλντ Τραμπ ,
    πολιτικός κόσμος και πολίτες θα στραφούν εκεί που χρειάζονταν να είχαν στραφεί … στην Πανδημία και την οικονομία .
    ΓΙα τα πολιτικά παραστρατήματα …., το Σύνταγμα τους με τις ισορροπίες που διαθέτει είναι ικανό να σταματήσει ακόμη και την προσπάθεια διχασμού που επιχειρήθηκε να περάσει στην κοινωνία τους, όταν οι ακροδεξιοί το επιχείρησαν !
    Ας μην ξεχνάμε ότι το Σύνταγμα της νεότερης παγκόσμιας υπερδύναμης είναι και το παλαιότεροι σε ισχύ στον πλανήτη μας !
    Με τέσσερις/ πέντε προσθήκες από τότε που θεσπίσθηκε το 1776 θαρρώ !
    Οι Δημοκρατικοί προσέχουν και προσπαθούν για τον κοαμακι και οι Ρεπουμπλικάνοι για το. Κεφάλαιο και τις Μπίζνες !
    Καιρός λοιπόν από τον Ιανουάριο η Διακυβέρνησης του Μπαιντεν να επιστρέψει στις προσπάθειες του απλού εργαζομένου , της ασφαλείας του και την προστασία του από την πανδημία !

  13. Επαναλαμβάνω εδω , αυτό που έγραψα στο προηγούμενο άρθρο του αγαπητού αρθρογράφου μας :
    Να προσθέσω με την ευκαιρία , ότι ναι μεν αριθμητικά αυξήθηκαν τα σχόλια στα άρθρα του ΦΕΛΝΙΚΟΥ και Αλλού στα νέα , αλλά η ποιότητα των σχολίων αυτών σε μεγάλο βαθμό βυθίζεται σε βούρκο .
    Υποβιβάζοντας τον βαθμό του πολιτικού μας πολιτισμού !
    Ο σχολιασμός της επικαιρότητας ή της ιστορίας στην πολιτική είναι εύκολος και αποδεικνύεται εύκολα από τα πεπραγμένα ή τα ειπωμένα όλων μας, ή των πολιτικών που μαχόμαστε ή εκθιαζουμε .
    ΕΤΣΙ Βλεπω τα παραγματα και μόνον έτσι έχω μάθει να πορεύομαι .
    Ας συμβάλουμε όλοι μας να αποδείξουμε ότι είμαστε ενεργοί πολίτε και όχι ιδιώτες ( idiots) .

    Έτσι κρατηθείτε συνσχολιαστές μου σε μια πολιτισμένη γραμμή σκέψης και έκφρασης σας για να μην υποβιβάσουμε τον διάλογο γιατί έτσι μας παίρνει ο διάολος όλους μας αλλά κυρίως και πρωτίστως τον MTRIX24 .

    Ας εξετάσουμε λοιπόν την καινούργια πολιτική κατάσταση που περιμένουμε με την προεδρεία στις ΗΠΑ του Τζο Μπαιντεν

  14. Για εξωτερικη πολιτικη και ελληνοαμερικανικα τη Δευτερα

  15. Γιωργος 17:11 07/11/2020

    Εξαιρετικη αναλυση. Δεν γρφετε ομως για την εξωτερικη πολιτικη και τα δικα μας

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.