ΚΟΣΜΟΣ

Τι δήλωσε η υπουργός Προϋπολογισμού Μαρία Χεσούς Μοντέρο

Ισπανία κορωνοϊός: Μείωση του ΦΠΑ στις μάσκες στο 4%

Η κυβέρνηση στην Ισπανία προχωρά στη μείωση του ΦΠΑ στις μάσκες στο 4% από 21%, που βρίσκεται σήμερα, στην προσπάθεια να πέσει η λιανική τους τιμή εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε η υπουργός Προϋπολογισμού Μαρία Χεσούς Μοντέρο.

Μιλώντας στη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, η υπουργός είπε πως η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση αυτή αφού ενημερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αργά χθες (10/11) ότι η μείωση του φόρου επί των πωλήσεων είναι αποδεκτή.

«Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι η μείωση του ΦΠΑ θα μεταφραστεί σε χαμηλότερη τιμή για τον καταναλωτή και όχι σε μεγαλύτερα περιθώρια (κέρδους) για τις επιχειρήσεις», δήλωσε η Μοντέρο στους βουλευτές.

Η χρήση μάσκας που καλύπτει τη μύτη και το στόμα προκειμένου να αποτραπεί η μόλυνση από τον κορωνοϊό είναι υποχρεωτική εδώ και αρκετούς μήνες στο μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας για όλους, από την ηλικία των έξι ετών και πάνω. Η Ισπανία είναι η δεύτερη χώρα στη δυτική Ευρώπη με τον μεγαλύτερο σωρευτικό αριθμό μολύνσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.