ΕΛΛΑΔΑ

Διανομή ειδών ανάγκης σε άστεγους από τον δήμο

Κακοκαιρία Κρήτη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Καστέλλι και Θραψανό

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν οι δημοτικές ενότητες Καστελλίου και Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Κρήτης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών από πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα, που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις 6 και στις 7 Νοεμβρίου.

Η εξέλιξη αυτή προήλθε κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, δηλαδή έως και τις 6 Μαΐου 2021.

Παράλληλα, ο δήμος Ηρακλείου προχώρησε στην παροχή υπηρεσιών street work για τους άστεγους της πόλης. Όπως επισημάνθηκε, πρόκειται για τα άτομα που διαβιούν σε ακατάλληλες συνθήκες και δεν επιθυμούν τη μετάβασή τους στο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Ηρακλείου, ωστόσο θα πρέπει να προφυλαχθούν τόσο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν τα τελευταία 24ωρα, όσο και από την πανδημία του κορωνοϊού.

Το προσωπικό της αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών προχώρησε στη διανομή υπνόσακων, κουβερτών, σάντουιτς και νερών ενώ διένειμε και υγειονομικό υλικό, δηλαδή αντισηπτικά, μάσκες και γάντια.

Ο περιφερειάρχης στις πληγείσες περιοχές

Ο πρειφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη και τον δήμαρχο Χερσονήσου Γιάννη Σέγκο. Παρουσία και του επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας Μανόλη Παραβολιδάκη, έκανε αυτοψία σε Μάλια, Σταλίδα, Χερσόνησο, Ανάληψη, όπου μέσα στους οικισμούς καταγράφονται πρωτόγνωρες ζημιές από την ορμή και τον όγκο των υδάτων, που παρέσυραν κάθε εμπόδιο στο πέρασμά τους.

Ο Στ. Αρναουτάκης τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, ενώ αμέσως μετά το τέλος της κακοκαιρίας πρωτεύει η καταγραφή και η αποτύπωση των ζημιών. Επίσης, σε συνεργασία με τον δήμαρχο ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων, προκειμένου να κινηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών και τις απαιτούμενες αποζημιώσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.