ΥΓΕΙΑ

«Πάνω από 98% τα rapid test»

Κικίλιας: Στο 32% η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη

Νέες δηλώσεις για τη μάχη που δίνουν οι αρμόδιες αρχές για τον κορωνοϊό έκανε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Όπως είπε, 224 τέσσερα κέντρα υγείας και περιφερειακά ιατρεία στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες έχουν ριχτεί στη μάχη κατά του ιού και όχι μόνο, ενώ ανακοίνωσε ότι στη χώρα μας έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 2 εκατ. τεστ.

Επισήμανε μάλιστα ότι τον Νοέμβριο στη χώρα θα μπορούν να γίνονται κατά μέσο όρο 22.492 τεστ την ημέρα και υπογράμμισε πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που έχει χρησιμοποιήσει rapid test σε ποσοστό μεγαλύτερο από 98%.

Σε ό,τι αφορά το testing στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο Β. Κικίλιας είπε πως γίνεται πλέον το 30% των τεστ και τόνισε πως αυτό είναι μια πάρα πολύ μεγάλη βοήθεια για το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία, καθώς στις εφημερίες στην Αττική οι μισοί πλέον ασθενείς πηγαίνουν σε κέντρα υγείας και κάνουν το τεστ και έτσι δεν χρειάζεται να πάνε στα ΤΕΠ και στις εφημερίες των νοσοκομείων.

Επίσης, ο Β. Κικίλιας διαβεβαίωσε πως το ΕΣΥ προσφέρει υπηρεσίες σε όσους έχουν ανάγκη και όχι μόνο στον κορωνοϊό. Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας είπε πως ήρθε η στιγμή της μεγάλης μάχης, καθώς η θετικότητα έχει φτάσει στο 32%, ποσοστό που αποτελεί τεράστια διασπορά.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση»

Ο Β. Κικίλιας είπε επίσης ότι ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά έκαναν, κάνουν και θα κάνουν ό,τι χρειαστεί, «ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, αλλά και ό,τι κατά περίπτωση κρίνεται αναγκαίο, ώστε μαζί με την ελληνική κοινωνία να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση».

Επίσης, επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «απέναντι στην εθνική προσπάθεια υπάρχει ο Αλέξης Τσίπρας και όσοι σύντροφοι ακολουθούν αυτή τη λαϊκίστικη αντιπολίτευση με ψέματα και fake news γύρω από τη δημόσια υγεία αυτή τη δύσκολη ώρα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.