ΚΟΣΜΟΣ

Οι δύο χώρες συμμετέχουν για πρώτη φορά σε άσκηση της Κύπρου

Κύπρος: Διακλαδική άσκηση «Μέδουσα 2020» με Γαλλία και ΗΑΕ

Το υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε την πραγματοποίηση της πολυεθνικής διακλαδικής άσκησης με την επωνυμία «Μέδουσα 2020». Στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΜ Κύπρου, τονίζεται ότι η αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα», η οποία πραγματοποιείται από το 2017, εντάσσεται στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στον τομέα της Άμυνας και Ασφάλειας.

Η συγκεκριμένη συνεργασία ενισχύεται φέτος σημαντικά, καθώς για πρώτη φορά θα συμμετέχουν και δυνάμεις από τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. «Η Κυπριακή Δημοκρατία θα συμμετέχει στην άσκηση με το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «Α. Ιωαννίδης» και με Αξιωματικό Σύνδεσμο στο κοινό επιτελείο για τον συντονισμό της άσκησης.

Η πολυεθνική διακλαδική άσκηση θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου και του FIR του Καΐρου», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει λέγοντας ότι «στο πλαίσιο της άσκησης, η οποία χωρίζεται σε τρεις φάσεις, θα εξεταστούν αντικείμενα έρευνας και διάσωσης, ηλεκτρονικού πολέμου, ασκήσεων επιφανείας και ναυτικών σχηματισμών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.