ΥΓΕΙΑ

Η μεγάλη διαφορά του εμβολίου της Moderna από αυτό της Pfizer

Κορωνοϊός - Εμβόλιο Moderna: Πότε θα είναι έτοιμο, πόσο θα κοστίζει

Αυξάνονται και πληθαίνουν οι ελπίδες στην ανθρωπότητα, καθώς μετά το εμβόλιο της Pfizer, έρχεται και αυτό της Moderna να προσθέσει άλλο ένα βέλος στη φαρέτρα της επιστήμης, στη "μάχη" κατά του κορονοϊού.

"Είναι αποτελεσματικό κατά 95%", ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία με βάση τα αποτελέσματα της Φάσης 3, σύμφωνα με τις αναλύσεις ενός δειγματολογίου 95 ασθενών με κορονοϊό.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Guardian, το εμβόλιο της Moderna θα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι αυτού της Pfizer εφόσον στις δοκιμές συνεχίσει να αποδεικνύεται αποτελεσματικό έναντι του κορονοϊού. Το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να φυλάσσεται σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίας, μεταξύ -70 και -80 βαθμών Κελσίου, για να διατηρείται σταθερή η χημική του σύνθεση.
Αντίθετα όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Moderna έχει εξελίξει περαιτέρω τη βιωσιμότητα του δικού της εμβολίου υποστηρίζοντας μπορεί να αποθηκευτεί για 30 ημέρες σε θερμοκρασίες από 2 έως 8 βαθμών Κελσίου διατηρώντας τη χημική του σύνθεση ενώ μπορεί ακόμα να αποθηκευτεί και για έξι μήνες στους -20C.
"Θα έχουμε ένα εμβόλιο που μπορεί να σταματήσει τον κορονοϊό", δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη ο πρόεδρος της Moderna Stephen Hoge εκφράζοντας την αισιοδοξία του.
Η ενδιάμεση ανάλυση της Moderna βασίστηκε σε 95 μολύνσεις μεταξύ των συμμετεχόντων στη δοκιμή που έλαβαν είτε εικονικό φάρμακο είτε το εμβόλιο. Από αυτές, μόνο πέντε μολύνσεις εμφανίστηκαν σε εκείνους που έλαβαν το εμβόλιο, το οποίο χορηγείται σε δύο λήψεις σε απόσταση 28 ημερών.
Τα δεδομένα από τη δοκιμή 30.000 συμμετεχόντων της Moderna έδειξαν επίσης ότι το εμβόλιο απέτρεψε περιπτώσεις σοβαρής COVID-19, μια ερώτηση που παραμένει ακόμη με το εμβόλιο Pfizer. Από τις 95 περιπτώσεις στην δοκιμή της Moderna, οι 11 ήταν σοβαρές και σημειώθηκαν μεταξύ εθελοντών που έλαβαν το εικονικό φάρμακο. Η Moderna, μέρος του προγράμματος Operation Warp Speed ​​της αμερικανικής κυβέρνησης, αναμένει να παράγει περίπου 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος.

Οι 95 περιπτώσεις COVID-19 περιελάμβαναν αρκετές βασικές ομάδες που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια, συμπεριλαμβανομένων 15 περιπτώσεων σε ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω και 20 σε συμμετέχοντες από φυλετικά διαφορετικές ομάδες.

Οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν ήπιες έως μέτριες. Ένα σημαντικό ποσοστό των εθελοντών, ωστόσο, εμφάνισαν πιο σοβαρούς πόνους μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης, συμπεριλαμβανομένου περίπου του 10% που είχαν κόπωση αρκετά σοβαρή για να επηρεαστούν οι καθημερινές δραστηριότητες τους, ενώ ένα άλλο 9% είχε σοβαρούς πόνους στο σώμα.

Η Moderna αναμένει να έχει αρκετά δεδομένα ασφαλείας που απαιτούνται για την έγκριση των Η.Π.Α. την επόμενη εβδομάδα και η εταιρεία αναμένει να υποβάλει αίτηση έκτακτης ανάγκης τις επόμενες εβδομάδες. Συμφωνία για την τιμή του εμβολίου της Moderna επιδιώκει να κλείσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη φαρμακευτική εταιρεία.

Όπως αναφέρει το Reuters, στόχος της Κομισιόν είναι η τιμή ανά δόση να πέσει κάτω από τα 25 δολάρια. Αυτό υποστηρίζει Ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνομιλίες με τη Moderna, τον οποίο επικαλείται το γνωστό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με το Reuters, η ΕΕ βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Moderna για το υποψήφιο εμβόλιο που αναπτύσσει η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία τουλάχιστον από τον Ιούλιο, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο της ΕΕ.
Συμφωνία για την τιμή του εμβολίου της Moderna επιδιώκει να κλείσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη φαρμακευτική εταιρεία.
Όπως αναφέρει το Reuters, στόχος της Κομισιόν είναι η τιμή ανά δόση να πέσει κάτω από τα 25 δολάρια. Αυτό υποστηρίζει Ευρωπαίος αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνομιλίες με τη Moderna, τον οποίο επικαλείται το γνωστό πρακτορείο ειδήσεων.
Η εταιρεία έχει ήδη συμφωνίες προμήθειας στη Βόρεια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Τον Αύγουστο, η Moderna δήλωσε ότι θα χρεώνει μεταξύ 32 $ και 37 $ ανά δόση για το εμβόλιο για ορισμένους πελάτες, με φθηνότερη "πανδημική τιμολόγηση". Η εταιρεία είπε ότι ήταν σε συζήτηση για μεγαλύτερες συμφωνίες που θα έχουν χαμηλότερη τιμή.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.