ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτη ανακοίνωση έκανε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Κορωνοϊός: Περιορισμός μετακινήσεων από την Παρασκευή

Περιορίζονται ακόμα περισσότεροι οι μετακινήσεις λόγω του lockdown για τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά. Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, τα μέτρα αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών, την τηλεργασία και την ατομική άθληση.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου τίθεται σε όλη την επικράτεια περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες, από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Αυτό σημαίνει ότι οι μετακινήσεις θα πρέπει να γίνονται αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033, καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση, ο Ν. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι αυτή δεν αφορά στην προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως τριών ατόμων και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών. Επανέλαβε δε πως το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Όσον αφορά την τηλεργασία, ανακοίνωσε πως κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Ενθάρρυνε και συνέστησε και τους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στο απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Κανονικά η διανομή και η παραλαβή φαγητού από τα καταστήματα

Επίσης, διευκρινίστηκε ότι οι υπηρεσίες παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) και η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) κατά τις ώρες 21:00-05:00 θα συνεχίζονται κανονικά: «Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21:00-05:00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον κατά τις ώρες αυτές. Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα συνεχίζεται μετά τις 21:00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.