ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοψία στο προσωρινό ΚΥΤ

Μηταράκης: Η προσωρινή δομή στο Καρά Τεπέ δεν θυμίζει τη Μόρια

Στη Λέσβο βρέθηκε σήμερα (28/11) ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Μαζί με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της DG HOME Μπεάτε Γκμίντερ και τον γενικό γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου Μάνο Λογοθέτη, πραγματοποίησαν αυτοψία στο προσωρινό ΚΥΤ στον Καρά Τεπέ (Μαυροβούνι), σχετικά με την πρόοδο των βελτιωτικών έργων που πραγματοποιούνται εκεί.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο Ν. Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Βρισκόμαστε στην προσωρινή δομή φιλοξενίας με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μπεάτε Γκμίντερ. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, βλέπουμε μια δομή, η οποία δεν θυμίζει σε τίποτε το χάος της Μόριας.

»Μια δομή καθαρή, μια δομή με τάξη και ασφάλεια. Ολοκληρώσαμε τις μελέτες με το ΙΓΜΕ για την ποιότητα του εδάφους, ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα, ολοκληρώνονται τα έργα για την προστασία από τον χειμώνα. Έχουμε πετύχει την αυτονομία της δομής στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, ώστε να μην επιβαρύνεται το τοπικό νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

»Μέσα σε λίγες μέρες καταφέραμε τον Σεπτέμβριο να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση από τον εμπρησμό της Μόριας. Μέσα στους επόμενους μήνες θα προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς στη δημιουργία μιας πιο μόνιμης, κλειστής ελεγχόμενης δομής, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους αιτούντες άσυλο, αλλά παράλληλα και τη μέγιστη ασφάλεια για τις τοπικές κοινωνίες».

Η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της DG HOME, Μπ. Γκμίντερ, με τη σειρά της, δήλωσε: «Κάθε φορά που έρχομαι στη δομή, αυτή έχει αναπτυχθεί, έχει βελτιωθεί αισθητά και έχει νέα χαρακτηριστικά. Αυτή τη φορά, έχουμε ντουζιέρες στις σκηνές των ανθρώπων, νέα rub halls αποκλειστικά για οικογένειες και είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθούμε την εξέλιξη των βελτιωτικών εργασιών.

»Προσπαθούμε για περαιτέρω βελτίωση της δομής. Έχουμε συμφωνήσει σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείμαση της δομής, το οποίο εφαρμόζει το υπουργείο με τους εταίρους του. Εμπλεκόμαστε άμεσα στον συντονισμό, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στο να ολοκληρώσουν όλοι τις υποχρεώσεις τους έγκαιρα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.