ΕΛΛΑΔΑ

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με λίγες τοπικές βροχές και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά το πρωί με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν την Κυριακή.

Στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο βαθμιαία ο καιρός θα γίνει γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα δυτικά και βόρειοι-βορειοανατολικοί στα ανατολικά, τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4-6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με λίγες βροχές και στα ορεινά με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις (σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 1000 μέτρων). Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Ιονίου και με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 1000 μέτρων). Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 5-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το πρωί στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς (σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 1000 μέτρων). Θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4-6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 4 με 6 μποφόρ, στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τις πρωινές ώρες και αρκετή ηλιοφάνεια. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, το πρωί πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα

Στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες, την Εύβοια, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα ανατολικά, 4 με 6 μποφόρ και ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, με την ίδια ένταση και με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.