ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχάλης Καρχιμάκης

Ο Πρωθυπουργός ως Βουλευτής της Δυτικής Αθήνας απέχει επιδεικτικά από τα προβλήματα της περιοχής

Όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός, ο κος Μητσοτάκης, ανακοίνωνε την υποψηφιότητά του για τη Δυτική Αθήνα και στη συνέχεια επιδιώκοντας να καταλάβει την βουλευτική έδρα της Δυτικής Αθήνας, πολίτες και φορείς θεώρησαν ότι μια νέα σελίδα ελπίδας ανοίγει στην περιοχή.

Θεώρησαν ότι, η επιλογή του αυτή ήρθε να αναδείξει και δρομολογήσει λύσεις στα οξυμένα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της δυτικής Αθήνας.

Θεώρησαν ότι, η επιλογή του αυτή έρχεται να επεξεργαστεί ένα σχέδιο στρατηγικής σε διαδημοτικό επίπεδο, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Δυτικής Αθήνας που θα απαντούσε στις ανάγκες έργων και παρεμβάσεων, καθώς και θα κάλυπτε κενά που δε θα μπορούσαν να καλύψουν οι Δήμοι της περιοχής.

Θεώρησαν ότι η επιλογή του αυτή έρχεται να βοηθήσει στη διαμόρφωση ενός επιχειρησιακού και οικονομικού προγραμματισμού στο σύνολο της περιοχής για την αντιμετώπιση προβλημάτων και αναγκών που καθημερινά οξύνονται από την κάθε μορφής κρίση.

Θεώρησαν ότι θα σκύψει πάνω ο ίδιος και το επιτελείο του, συστηματικά και με ευαισθησία, στις καθημερινές ανάγκες των απλών ανθρώπων, μιας περιοχής που επέλεξε να είναι βουλευτής για να συμβολίσει ουσιαστικά όμως, ακριβώς αυτές τις επιλογές, τις αγωνίες και τις ανάγκες.

Κύριε Πρωθυπουργέ, οι πολίτες, οι φορείς της Δυτικής Αθήνας, αλλά και όσοι από εμάς είμαστε κάθε μέρα εκεί, οφείλουμε να σας ρωτήσουμε και να απαντήσετε, αν ενδιαφερθήκατε, αν ρωτήσατε καταρχήν, πριν από την δρομολόγηση λύσεων, για τις αγωνίες και τις ανάγκες και των ανθρώπων που κατοικούν και ζουν στην περιοχή, αλλά και των φορέων που τους εκπροσωπούν.

Σας ρωτάμε κύριε Πρωθυπουργέ και ως Κίνημα Αλλαγής, ρωτήσατε ως βουλευτής της περιοχής και ως Πρωθυπουργός, πώς θα δοθεί ουσιαστική διέξοδος και λύση στο κορυφαίο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή, έτσι ώστε η Δυτική Αθήνα να μη θεωρείται ο σκουπιδοτενεκές του λεκανοπεδίου με τις γνωστές σε όλους επιπτώσεις;

Ρωτήσατε πως θα λυθούν οριστικά και ουσιαστικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πάρκο Τρίτση, ο περιβάλλων χώρος της Μονής Δαφνίου και όλων των περιαστικών πάρκων της περιοχής;

Ρωτήσατε για τα έργα επέκτασης του Μετρό σε περιοχές όπως π.χ. το Ίλιον που υπάρχουν ώριμες μελέτες και είναι έργο πνοής αλλά παρόλα αυτά δεν προχωράει παρά μόνο στα λόγια;

Ρωτήσατε για τις αυξημένες ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι υγειονομικές υπηρεσίες και δομές της περιοχής;

Ρωτήσατε για τις ανάγκες στις μεταφορές, στην ασφάλεια των κατοίκων, στην εκπαίδευση;

Ρωτήσατε για τις χιλιάδες συντάξεις που εκκρεμούν στην περιοχή και δεν καταβάλλονται αλλά αντίθετα καθυστερούν από τρία έως και εφτά έτη, σε ανθρώπους που πλήρωσαν τους κόπους μιας ζωής και τώρα δεν μπορούν να ζήσουν ούτε να βοηθήσουν τις οικογένειές τους;

Ρωτήσατε για την ανεργία των νέων ανθρώπων και μη μας πείτε πάλι για υδραυλικούς από το Περιστέρι και τους πατρίκιους άλλων περιοχών.

Ρωτήσατε ποτέ για τους χιλιάδες μικρομεσαίους της περιοχής μέσα από τους θεσμικούς τους εκφραστές, πως ζουν και πως τα βγάζουν πέρα;

Ρωτήσατε πότε για τις υποδομές που έχει ανάγκη, για τα έργα προστασίας του περιβάλλοντος και την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής;

Ζητήσατε ποτέ να συναντήσετε ως Βουλευτής της περιοχής τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Περιοχής, Δημάρχους κλπ, έναν έναν ξεχωριστά στην περιοχή τους και να οργανώσετε συναντήσεις με επίκεντρο τα προβλήματα και τις ανάγκες κάθε Δήμου;

Ζητήσατε ποτέ να συναντήσετε όλους μαζί για τις διαδημοτικές ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή;

Επιδιώξατε να συνδέσετε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας με τις αναπτυξιακές και κοινωνικές ανάγκες της περιοχής πιο συστηματικά και ουσιαστικά, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και όχι μόνο;

Είναι μακρύς ο κατάλογος των αναγκών της περιφέρειας αυτής που θέλατε να την αντιμετωπίσετε ως πολιτικό λάφυρο με την υποψηφιότητά σας και την επιλογή σας να καταλάβετε την βουλευτική έδρα στη Δυτική Αθήνα.

Κύριε Πρωθυπουργέ, δίνετε την εντύπωση εδώ και 18 μήνες περίπου που βρίσκεστε στην εξουσία, ασκώντας τη διακυβέρνηση, ότι στη μνήμη και την προσοχή σας, έρχεται η Δυτική Αθήνα, μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Όταν ανακοινώνατε την υποψηφιότητά σας στο Δυτικό Τομέα της Β΄Αθήνας από το Δημαρχείο Ιλίου που δεν επισκεφτήκατε ποτέ ξανά, επιδοθήκατε σε ένα παραλήρημα υποκρισίας «για την καρδιά της Δεξιάς που ηγείστε που χτυπάει δυτικά, αλλά και της δικής σας καρδιάς που δε θα σταματούσε να χτυπάει για τη Δυτική Αθήνα».

Κύριε Πρωθυπουργέ, μέχρι σήμερα ούτε η καρδιά της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ούτε και η δική σας χτύπησαν ποτέ για τη Δυτική Αθήνα.

Η μόνη σας φαίνεται επιδίωξη ήταν και είναι η παραπλάνηση των ανθρώπων και η ψηφοσυλλεκτική σας στοχοπροσήλωση.

Από περιεχόμενο πρωτοβουλιών και στόχους επίλυσης αναγκών είστε άφαντοι.

Έχει λοιπόν πολύ μεγάλη σημασία να μας πείτε έστω και μία πρωτοβουλία που σχετίζεται με τις ανάγκες της Δυτικής Αθήνας που ως δεξιά παράταξη, συλλάβατε, σχεδιάσατε, ωριμάσατε και παραδώσατε όσα χρόνια είχατε και έχετε την εξουσία.

Σας πληροφορώ σχεδόν καμία.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων ήταν έργο Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.