ΚΟΣΜΟΣ

Από ζαχαροπλαστείο κοντά στη Βουδαπέστη

Ουγγαρία: Άη-Βασίλης από σοκολάτα με μάσκα από μάρτσιπαν!

Όταν ο ζαχαροπλάστης Λάσλο Ριμόκζι από την Ουγγαρία αποφάσισε να βάλει μάσκα στους σοκολατένιους του Άη-Βασίληδες, τους οποίους παρασκευάζει στο μικρό εργαστήριό του, το έκανε για να τονώσει το ηθικό των πελατών του, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, το εγχείρημά του φαίνεται πως είχε επιτυχία, αφού οι διαδικτυακές παραγγελίες άρχισαν να έρχονται η μία πίσω από την άλλη και πλέον μόλις που καταφέρνει να ανταποκριθεί στην υψηλή ζήτηση.

«Νομίζω πως όταν έρθει ο Άγιος Βασίλης θα πρέπει να φοράει μάσκα, διότι ο Άγιος πρέπει να δίνει το παράδειγμα στους ανθρώπους», είπε ο Ριμόκζι δουλεύοντας παράλληλα στο εργαστήριό του, στην πίσω αυλή του σπιτιού του στο Λαγιοσμίζε, που βρίσκεται σε απόσταση 70χλμ νότια της Βουδαπέστης.

Προκειμένου να προλάβει τις παραγγελίες, ο Ριμόκζι αναγκάστηκε να απλοποιήσει το σχέδιό του και τώρα παρασκευάζει περίπου 100 Άγιους Βασίληδες την ημέρα, χρησιμοποιώντας ιταλική σοκολάτα χωρίς γλουτένη. Όταν τους ετοιμάσει, ζωγραφίζει τον σκούφο κόκκινο και φτιάχνει τη μάσκα από μικρές λωρίδες μάρτσιπαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.